Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Én még komplett lemezeken nőtem fel, de látom, hogy most a világ inkább számokról szól”

Mindjárt három új dallal is jelentkezett a hazai OM. A zenekar hosszas szünet után mutatott újra életjeleket, és ha hihetünk nekik, hamarosan további számok is érkeznek majd tőlük.

0530om

Az OM 2011-ben adta ki első nagylemezét Érted címmel az Edge Records gondozásában, 2013 óta viszont csend volt a zenekar körül, amit most három új dallal törtek meg. Mint ismeretes, a formáció 2010-ben alakult volt Mantra-tagokból, Vijaya Gauranga das gitárosból és Rajahamsa das dobosból, akik Kanyó Pétert (City Of The Moon) vették be az énekes/basszusgitárosi posztra. „Jó pár év csend után az utóbbi időben elkezdtek gyűlni a dalötletek”, mondják. „Ezekből hármat sikerült végleges formába önteni. Úgy tűnik, a folyamat nem fog megállni és további új számokra lehet számítani a közeljövőben. Addig is hallgassátok ezeket!”

A csendnek persze oka volt. „Valahogy elfogyott a tűz a zenekarban”, így Vijaya. „Adtunk még egy pár akusztikus koncertet, főleg jógafesztiválokon. Ennek is volt egy jó hangulata, de nagyon más egy sötét színpadon zúzni, mint egy réten, halkan zenélni, sokszor levegőben lévő hátsófeleknek… Mindenki el volt foglalva a családi, egzisztenciális dolgokkal. Viszont az utóbbi években nekem sorra jöttek fel a zenei ötletek, de aktív zenekar híján elhessegettem, míg Veres Gábor (WMD) barátom példája döbbentett rá, hogy nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni, így hát belevágtam, főleg az ő segítségével. Született jó pár felejthető kezdemény, de szerencsére ütős dalok is. Régi cimborákkal csekkoltattam is, hogy be ne égessem magam valami szarral. Még nem tudtam, hogy milyen néven fog ez kijönni, de ez nem is volt fontos. Az ének kritikus pont volt, mert az már tényleg nem megy, és némi hezitálás után Kanyó Peti vállalta be, így már egyértelműen OM lett belőle. Rajahamsának is tetszett, de mivel nem ő dobolta fel, most nem akart a képeken szerepelni. Hogy mi lesz a jövő? Úgy tűnik, hogy folyamatosan születnek számok, amik ha elnyerik a végleges formájukat akkor megjelennek. Én még komplett lemezeken nőtem fel, de látom, hogy most a világ inkább számokról szól, amit főleg streamelve hallgatnak az emberek. Hát akkor hallgassák így! Most egyébként a zenekaroknak nincs is más, csak ez.”

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 the raven 2020-06-01 09:10
Az ének és a szöveg még mindig kritikus pont,és finoman fogalmaztam..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.