Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elkészült a ’94-es kultklasszikus igazi folytatása?

0415bfAmerican Trash címmel jön ki június 3-án a Frontiersnél Jean Beauvoir és Micki Free közös nagylemeze. A páros az 1994-es, underground dallamos klasszikusnak számító Crown Of Thorns-debüt zenei és minőségbeli folytatásának ígéri az albumot, amellyel elvileg turnézni is fognak.

Közös nagylemezt készített a Plasmaticsből, a Voodoo X-ből, illetve külsős dalszerzőként a KISS vagy a Ramones mellől is ismert Jean Beauvoir énekes/multihangszeres és Micki Free gitáros. A páros annak idején együtt követte el a Crown Of Thorns zenekar 1994-es, a dallamos vonalon kultikusnak számító első albumát, és – nem meglepő módon – most ennek mai folytatását ígérik a Beauvoir Free lemezétől. „Amikor közösen zenélünk, tényleg ott van a mágia", mondja Free. „Tudjuk, hogy gyilkos riffeket és hatalmas melodikus refréneket akarunk, és a dalok pontosan ilyenek is lesznek. Az összes új dal olyan, amilyet csak Jean és én tudunk írni, ez a hangzás utánozhatatlan." „Mindketten úgy érezzük, hogy az eddigi legjobb munkáink közé tartozik ez az album, és ott van az egyes Crown Of Thorns mellett", teszi hozzá Jean.

0415bfcA dallista az alábbi:

01. Angels Cry
02. Morning After
03. American Trash
04. Whiplash
05. Just Breathe
06. Shotgun To The Heart
07. Never Give Up
08. Cold Dark December
09. It's Never Too Late
10. She's A K.O.
11. There's No Starting Over

A Crown Of Thorns 1994-es bemutatkozó albuma annak idején már túl későn jött ki ahhoz, hogy tényleges sikert arathasson, de a dallamos vonal hívei a mai napig feltétlen odaadással emlegetik: noha a csapat szép reményekkel indult, a grunge-éra keresztülhúzta a számításaikat, és Free nem sokkal később távozott Beauvoir mellől, hogy átadja helyét Tommy Laffertynek. Jean ugyanakkor továbbvitte a csapatot, de a debüt színvonalát soha többé nem tudta megismételni. A Crown Of Thorns legutóbbi lemeze 2008-ban jelent meg Faith címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.