Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elítéli és álságosnak tartja Scott Kelly nyilatkozatát a Neurosis

Közleményben határolódott el Scott Kellytől a Neurosis. A zenekar szerint a frontember nagy port kavart visszavonulási nyilatkozata hamis és manipulatív.

0729neu1

Igen erős szavakkal reagáltak a Neurosis tagjai Scott Kelly vasárnapi közleményére. "Nem lehet eléggé hangsúlyozni, micsoda undort és a csalódottságot érzünk egy olyan ember iránt, akit egykor testvérünknek neveztünk. Zenekarként 2019 végén elváltak útjaink Scott Kellyvel, miután megtudtuk, hogy az előző években súlyos visszaéléseket követett el a családjával szemben. Korábban Scott nyilvánosságra hozta a házassági nehézségeit és szóbeli bántalmazási cselekményeit, valamint abbéli szándékát, hogy segítséget kér és változtat a viselkedésén. A 2019-ben megismert információk egyértelművé tették, hogy Scott átlépett egy határt, és nincs visszaút. Ezt az információt nem osztottuk meg a nyilvánossággal, mert a felesége konkrétan kérte: tartsuk tiszteletben a család kívánságát, és a velük történtek ne váljanak zenei magazinokban részletezett pletykává. Scott augusztus 27-ei Facebook-bejegyzésével, amelyben nyilvánosságra hozta ezen információk nagy részét, végre kimondhatjuk, amit szerintünk ki kell mondani" - írják.

A Neurosis tagjai kiemelik: az elmúlt húsz évben egymástól távol éltek, és csak akkor látták Scottot, amikor dalokat írtak vagy koncerteztek, így aztán nem nyertek mély betekintést Kelly családi életébe. Vagyis őket is sokkolta, amikor 2019-ben értesültek a történtekről. "Azóta számos kísérletet tettünk arra, hogy kapcsolatba lépjünk vele. Szerettünk volna őszintén beszélni a zenekar helyzetéről, megtudni, hogy ő és a családja hogy van, de három éve nem hajlandó velünk beszélni. És most már világosan látjuk: ez egy minta, Scott nem volt hajlandó felelősséget vállalni a tetteiért. Miután több mint 35 éven keresztül ennyi mindenen mentünk keresztül együtt, az ember elvárna valamilyen lezárást, vagy legalábbis egy választ. Most, anélkül, hogy válaszolt volna a zenésztársai, barátai hívásaira, üzeneteire, nyilvános posztot tett közzé a helyzetről. Számunkra ez a döntés újabb manipulációs kísérletnek tűnik, újabb lehetőségnek arra, hogy nárcizmusával irányítsa a narratívát."

A zenésztársak szerint Kelly szimplán manipulálni akarta a közvéleményt aktuális nyilatkozatával. "Általában a mentális betegséggel kapcsolatos nyilvános nyíltságot és őszinteséget bátornak, sőt, produktívnak tartjuk. Csak nem hisszük, hogy ez a helyzet. Semmi bátor nincs abban, ha valaki módszeresen bántalmazza a feleségét és a gyerekeit. Semmi bátor nincs abban, ha valaki bevallja, hogy rosszat tett, de közben nem igyekszik változtatni a viselkedésén. Semmi bátor nincs abban, ha nem vagy hajlandó őszintén beszélni, vagy egyáltalán beszélni a legközelebbi barátaiddal és zenésztársaiddal, azokkal az emberekkel, akik életed nagy részében támogattak és kitartottak melletted. Ahhoz képest, hogy Scott tettei milyen hatással voltak a családjára, a zenekarra gyakorolt hatás elhalványul. Mindazonáltal a fájdalom és a szörnyülködés mellett gyászoljuk életművünk és számunkra szent örökségünk elveszítését is."

A csapat néhány családon belüli erőszakkal kapcsolatos kontakt megosztása után kiemeli: ez az egyetlen nyilatkozat, amelyet a témával kapcsolatban tesznek. "A megfelelő időben több információt is közlünk majd jövőbeli zenei törekvéseinkről, de ez az idő még nem érkezett el."

 

Hozzászólások 

 
#4 latexbaba 2022-08-31 04:14
Neurosis, depressio, nuclearis agressio.
Idézet
 
 
#3 Equinox 2022-08-30 15:54
Annziban tényleg érthetőbb lett volna, ha Scott Kelly lenne lépen. Ha meg a zenekar egységes álláspontját akarjuk illusztrálni, akkor a többiek mind. Valószínűleg utóbbit szimbolizálja Von Till a képen.
Idézet
 
 
#2 homme 2022-08-30 15:27
Idézet - gallus:
A félreértések elkerülése végett a cikk melletti képen nem Scott Kelly, hanem Steve Von Till van (no offense, of course).


Mert ez a zenekar nyilatkozata.
Idézet
 
 
#1 gallus 2022-08-30 14:35
A félreértések elkerülése végett a cikk melletti képen nem Scott Kelly, hanem Steve Von Till van (no offense, of course).
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.