Shock!

szeptember 15.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Elhunyt Lőrincz Sándor

Meghalt Lőrincz Sándor, azaz Lörke. Az A.M.D. egykori gitárosa 52 éves volt.

0624lorke

Újabb szomorú hír érkezett a hétvégén: elhunyt Lőrincz „Lörke" Sándor, a hazai hardcore-legenda A.M.D. klasszikus felállásának gitárosa, akinek játéka a zenekar legendás, a '90-es évek első felében megjelent kiadványain is hallható. Lörke az A.M.D. előtt többek között a Trottel, a Marina Revue és a Qss sorait erősítette. Az utóbbi években elsősorban addiktológusként dolgozott, miután a '90-es években maga is komoly drogproblémákkal küzdött, ám később sikerült legyőznie szenvedélyét.

A tragédia okai egyelőre ismeretlenek.

 

Hozzászólások 

 
#2 Gabe von Buddah 2019-06-24 21:49
Nyugodjon békében! Nem voltam rajongo, de a gitárjátékában volt valami nagyon egyedi íz, ami miatt vissza-visszatértem több albumhoz is. Ha jól emlékszem egyszer azt nyilatkozta, hogy a két kedvenc zenekara a Dead Kennedys és a Voivod volt és ez szerintem eléggé tetten érhetô volt a témáiban (pont annyira volt hc, mint amennyire nem). Ráadásként igazi harcos karakternek tûnt, aki olyan mélységbôl tudott talpra állni, amibe a legtöbben belehalnak. Remélem nem az lett a végzete, hogy visszazuhant a mélységbe.
Idézet
 
 
#1 Richter László 2019-06-24 17:47
a Ne vonulj be! örök kedvenc marad...középsulisként ráakadni egy ilyen hjc/punk/metál kazettára ami akkor (sem hasonlított senkire és semmire...hm...micsoda idők voltak...89-90 környékén egy AMD buli felért egy maratonnal...a mindig vigyorgó Lörke hiányozni fog a színpadról és a magyar zenei undergroundból...R.I.P.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.