Shock!

október 29.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Lee Kerslake

0919kerslake73 éves korában életét vesztette Lee Kerslake. A Uriah Heep és Ozzy Osbourne volt dobosa prosztatarákkal küzdött.

Hosszas szenvedést követően, szeptember 19-én, egykori zenésztársa, Ken Hensley szerint békés és nyugodt körülmények között meghalt Lee Kerslake, a Uriah Heep és Ozzy Osbourne volt dobosa. Halálát daganatos megbetegedés okozta: 2018-ban diagnosztizáltak nála prosztatarákot, amely aztán több áttétet is képzett a szervezetében. A zenésznek orvosai tavalyelőtt év végén mindössze nyolc hónapot jósoltak, ebből végül majdnem két teljes év lett. Lee életének utolsó szakaszában már a hagyatékát rendezte, illetve igyekezett elvarrni minden múltbeli szálat. Ennek jegyében évtizedek után elásta a csatabárdot például Ozzy és Sharon Osbourne-nal is.

Kerslake 1971-ben csatlakozott a Uriah Heephez, és a banda legklasszikusabb felállásának dobosaként a hard rock stílusalapítói közé tartozott. A következő évben kiadott Demons & Wizardstól kezdve az ő jellegzetes játéka hallható a brit csapat összes klasszikus nagylemezén. Emellett ő ütötte fel Ozzy Blizzard Of Ozz és Diary Of A Madman albumait is. Lee-nek nagyjából másfél évtizeddel ezelőtt egészségügyi állapota miatt kellett otthagynia a Uriah Heepet, mert szíve egyszerűen nem bírta már a koncertekkel járó fizikai megterhelést, azóta visszavonult az aktív zenéléstől.

 

Hozzászólások 

 
#1 Gábor 2020-09-20 11:40
Isten nyugosztalja.
Legendás lemezeken játszott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.