Shock!

június 02.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Gary Moore

Holtan találták hotelszobájában a legendás ír rock-blues gitárost, Robert William Gary Moore-t. A csupán 58 éves zenész spanyolországi vakációját töltötte, amikor - az eddigi hírek szerint - álmában érte a halál.

Az ír származású gitáros az ír Skid Row nevű zenekarban kezdte pályafutását még tizenévesen. Első szólólemezét 1973-ban adta ki, amely a legendás Phil Lynott bábáskodásával készült, majd a Thin Lizzyben is több ízben gitározott, a legsikeresebb vele készült lemez az 1979-es Black Rose volt. A hatalmas elismeréseket hozó rocklemezek (Corridors Of Power, Run For Cover, Wild Frontier és társaik) után az 1990-es Still Got The Blues albumon a blues felé fordult, utolsó albumát, a Bad For You Baby-t 2008-ban adta ki. Szólópályafutását a Thin Lizzy-éra után mindössze egyszer szakította meg a rövid életű BBM projekt kedvéért, amelyben két Cream zenésszel (Jack Bruce, Ginger Baker) dolgozott együtt. A trió első és utolsó lemeze 1994-ben jelent meg Around The Next Dream címmel.

Magyarországon is több alkalommal koncertezett, legutóbb 2009 novemberében. Elvileg az idei székesfehérvári Fezen Fesztiválon is fellépett volna. A gitáros hirtelen halála zenésztársait, barátait és a rajongókat is óriási sokként érte.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Guest 2011-02-07 05:32
Engem ő vezetett el a gitárcentrikus zenék világába, talán 12 éves lehettem akkor, azóta is Gary maradt az etalon: sok virtuóz, technikás gitáros van, de jóval kevesebb, aki annyi érzést tud belevinni a játékba, mint ő. Hatalmas élmény volt 2008 nyarán hallgatni az alsóörsi koncerten.
Nyugodjék békében!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.