Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Élete legpocsékabb koncertjét idézte fel Jordan Rudess

0301rudessJúlius 26-án ismét fellép Magyarországon a Dream Theater, akiknél remélhetőleg minden flottul megy majd a Budapest Parkban. Jordan Rudess egy friss interjúban mindenesetre élete legkínosabb bulijáról is megemlékezett.

„Nagyon könnyű kiválasztani életem legrosszabb fellépését”, mondta a Music Radarnak a billentyűs. „Mivel szeretek friss technológiai újításokat kipróbálni, és a közönség szórakoztatása is fontos számomra, könnyen keveredek olyan helyzetbe, amikor a dolgok kissé elszabadulnak. Tisztán emlékszem a Dream Theater egyik bulijára a mexikóvárosi National Auditoriumban, ahol éppen az akkori legújabb állványzatomat próbáltam ki. Ilyen hidraulikus cucc volt, ami ide-oda tudott mozogni, mindenféle különböző irányokba lehetett állítani, én meg nagyon büszke voltam rá. Minden jól is indult, én pedig a második dalnál úgy gondoltam, kicsit megmutatom, mire képes a felszerelés. Átállítottam a szöget, így a hangszerem a közönség felé fordult, én pedig úgy játszottam rajta büszkén, roppant különlegesnek és menőnek gondolva magamat. Aztán amikor a szólóm után megnyomtam a gombot, ami visszaállította volna a szintetizátort a normális helyzetébe, nem történt semmi, lefagyott az egész. Felhívtam a színpadra a technikusomat is, aki szintén nem tudott vele kezdeni semmit, miközben nekem végig támaszkodva kellett játszanom.”

Rudessen sem a többi technikus, sem zenésztársai nem tudtak segíteni. „A gitártechnikus is megpróbált segíteni a saját eszközeivel, és egy idő után minden technikusunk ott térdelt az állványzat alatt, és próbálták megjavítani, mindezt természetesen úgy, hogy játszottunk. Legszívesebben kámforrá váltam volna… A következő dalnál John Petrucci és James LaBrie is odajött, megpróbálták valahogy megemelni, ezen a ponton viszont már a hátam is elkezdett fájni, hiszen próbáltam a lehető legjobban játszani ilyen abszurd körülmények között is, mindezt tízezer ember színe előtt. És utána a koncert végéig kénytelen voltam így nyomni. Igazi mentális próba volt ez: akármi is következett, mondjuk egy zongoraszóló, mindig azt kérdeztem előtte magamtól, hogy a francba, menni fog ez? Képes leszek túljutni rajta? Mivel ez a Dream Theater, itt nem nagyon lehet tévedni… Aztán valahogy vége lett, és mindenkitől azt hallottam, hogy oké volt a koncert. A közönség szerintem élvezte a helyzetet, mert nemcsak valami különlegeset láttak, hanem a kezeimet is végig figyelhették a billentyűkön. Nem mintha én előzetesen így terveztem volna… És utána azért megkértem a technikusomat, hogy keressen nekem másnapra egy kiropraktőrt…”

A Dream Theater július 26-án este a Budapest Parkban koncertezik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.