Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Elérkezik majd az idő, amikor a zenekarok felhagynak a nagylemezkészítéssel”

0524bulletAz idei Sziget kevés nemzetközi rock/metal-fellépője közül a Bullet For My Valentine az egyik. Matthew Tuckék nemrég új kiadóhoz szerződtek, és hamarosan egy EP-t is megjelentetnek.

Öt album után szakított a Sony-birodalomhoz tartozó RCA kiadóval a walesi Bullet For My Valentine, hogy aláírjanak a Search And Destroy/Spinefarm Recordshoz. Matt Tuckék első kiadványa várhatóan egy EP lesz az új istállóban még az idei év folyamán. „Dolgozunk rajta”, mondta Matt a Kaaos TV-nek a lehetséges megjelenésről. „Annyira lekötött minket a sok turnézás, hogy egyszerűen nem tudtunk megfelelően kreatív állapotba kerülni ahhoz, hogy új dalokat írjunk. Újév úta turnézunk, előtte meg júliustól karácsonyig koncerteztünk, szóval annyira durva az időbeosztásunk, hogy egyszerűen nem vagyunk alkalmasak most erre. Kell egy kis idő ahhoz, hogy lehiggadjunk, aztán ismét összejöjjünk, és összehozzunk valamit. De változatlanul az a terv, hogy stúdióba vonulunk, aztán írunk pár dalt csak szórakozásból, és kihozzuk őket. De különösebben kiforrott menetrendünk nincs ehhez. Ha majd lesz rá egy kis időnk, megcsináljuk.”

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a Bullet For My Valentine is átmenne EP-gyártó csapatba – noha Matt szerint a mai világban nincs recept arra, mi működik. „Manapság nem lehet ezeket a dolgokat jól vagy rosszul csinálni, minden azon múlik, ki hogyan akarja kihozni a zenéit. Szerintem elérkezik majd az idő, amikor a zenekarok alighanem felhagynak a nagylemezkészítéssel, mert ma már nem igazán ezek viszik előre egy zenekar karrierjét, életmódját vagy akármit. Vagyis ha valaki kettébont egy lemezt két EP-re, és ezeket elosztva hozza ki egy tizenkét hónapos időszakban, hát legyen. Nem hinném, hogy akár a zenekarnak, akár a rajongóknak számítana az ilyesmi: nem befolyásolja, miként hallgatják az emberek a zenédet, és nem ezen múlik az sem, hogy ma már senki sem vesz lemezeket. Sokkal inkább az a lényeg, hogy megtartsd a rajongókat, és az emberek köthessék magukat az újabb tartalmakhoz. Manapság minden a tartalomról szól. A ma felnövekvő zenerajongók mindig többet és többet akarnak, méghozzá ingyen és azonnal. A zeneipar pedig ezekhez a fiatalabb zenehallgatókhoz alkalmazkodik.”

A Bullet For My Valentine legutóbbi lemeze tavaly jelent meg Venom címmel. A zenekar augusztus 16-án játszik a Sziget OTP Bank színpadán.

 

Hozzászólások 

 
+15 #3 kamikaze 2016-06-19 09:47
Idézet - notreadam:
Ezt már Tommy Lee is elmondta.

Meg sokan mások is az utóbbi években. Hogy nincs értelme lemezt csinálni, mert ennek a fizikai hanghordozónak vége, úgy sincs már lemezeladás, esetleg az EP-ké lehet a jövő, vagy dalonként fogják megjelentetni az új albumot és akit érdekel az majd letölti magának, kinyomtatja hozzá a borítót stb., stb.. Aztán mégis azt látni, hogy a zenekarok többsége(?) csak ragaszkodik ahhoz, hogy az életművük (már amelyiknek van olyan :)) kézzel fogható formában is megjelenjen. Szerencsére.
Idézet
 
 
+8 #2 BSND 2016-06-19 09:12
Az nem lenne baj, ha a Bullet For My Valentine felhagyna a lemezkészítésse l.
Idézet
 
 
+2 #1 notreadam 2016-06-19 08:25
Ezt már Tommy Lee is elmondta.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.