Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egymást szapulja az amerikai médiában a KISS és az Aerosmith

Érdekes szócsatába keveredett egymással minden idők két legsikeresebb amerikai hard rock zenekara, az Aerosmith és a KISS, akik egy hónap különbséggel jelentetik meg aktuális új nagylemezeiket. Steven Tyler egy interjúban képregényfigurákhoz hasonlította a másik csapatot, amire persze Paul Stanleynek is azonnal volt válasza...

„Van pár slágerük, de sokkal inkább egy képregényhez tudnám hasonlítani őket, ahogy állnak ott a kimázolt arcukkal", magyarázta a KISS-ről múlt héten egy tampai rádiónak Steven Tyler. „Állati nagy különbség van egy KISS téma és egy Joe Perry téma között, két külön világról beszélünk. Meghallom, és azt mondom: igen, tök jó, de vajon tényleg komolyan gondolják? És egyáltalán miről szól ez az egész? Éppen ezért is volt ilyen tartós az Aerosmith pályafutása: mert mindig nagyon komolyan vettük magunkat." Tyler az interjúban azt is elárulta, hogy annak idején tiszta szívéből gyűlölte a KISS-t, miután a két csapat stábtagjai között egy késes incidens történt 1976 környékén. Azóta persze már elásták a csatabárdot, sőt, 2003-ban hatalmas sikerrel turnéztak együtt. „Megismertem azóta Gene-t és Pault, és nagyszerű emberek", hangsúlyozta éppen emiatt Steven.

Paul Stanley persze nem hagyta annyiban a dolgot, és egy másik rádióadásban kifejtette saját álláspontját is a kérdésről. „Steven talán egy kicsit eltelt magával attól, hogy új lemeze jelenik meg... Amikor annak idején együtt turnéztunk, mindenáron ragaszkodott hozzá, hogy ők zárják a koncerteket. Ez engem tényleg nem érdekelt, hiszen így vagy úgy, de mindenképpen fel kell menned a színpadra. De végig feszült volt közben, és kicsit magas lóról is nézett a KISS-re. Aztán mindig láttuk, amint felmegy a koncertünk után a színpadra, a közönség pedig abszolút nem lelkes, és egy csomóan el is indultak hazafelé. Ezen mindig jókat mosolyogtam. Maradjunk annyiban, hogy ha megjelenik az új Aerosmith lemez, azt tegyük majd oda a mi új albumunk mellé, és beszéljen helyettünk a zene... Stevent talán túlságosan sokan rajongták körül mostanában, és szüksége van egy kis szembesülésre a valósággal."

Mivel mindkét zenekar aktuális albuma mostanában jelenik meg, a szócsata persze akár kölcsönös reklám is lehet, amin aztán minden érintett jókat röhög a markába... A KISS új lemeze, a Monster már kapható, az Aerosmith Music From Another Dimension anyaga pedig november 6-án kerül a boltokba.

A KISS és az Aerosmith ötvenkilenc állomásos közös amerikai turnéja annak idején több mint 64 millió dolláros jegybevételt hozott, és a 2003-as év hetedik legjobban futó koncertsorozata volt az Egyesült Államokban.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Pitta 2012-10-16 16:24
Én imádon Steven Tylert, és a bandáját, ellenben a Kiss-t kevésbé. Viszont úgy gondolom, hogy nem jó reklám egy Aerosmith lemez megjelenése előtt ilyen módon kritizálni a kollégákat, rossz fényt vet rájuk. És Paul Stanley válasza sokkal intelligensebb, és korrektebb volt...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.