Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egyikünk sem akart végighallgatni kétszáz koncertet, szóval Dave-re hagytuk a feladatot”

0215evhA napokban jelent meg a Van Halen első hivatalos koncertlemeze David Lee Roth énekessel. A kiadvány szokás szerint nehéz szülés eredménye volt, és mint Eddie Van Halen egy interjúban elárulta, eredetileg nem is ezt akarták megjelentetni…

„Megpróbáltuk kitalálni, mit csináljunk, mert új stúdióalbum összerakására egyszerűen nem volt időnk”, magyarázta a Live Tokyo Dome In Concert lemez kiadásának miértjét Eddie Van Halen a The Washington Timesnak. „Én eredetileg az eredeti demóink huszonöt dalát szerettem volna újrakeverni, az tényleg baromi jó lett volna, csak a szalagok elvesztek, nyomuk sem maradt. Szóval erről le kellett tennem. Utána elkezdtük áttúrni a korai klubozós évek bootleg felvételeit. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy jól szóljanak, de sajnos még így sem bizonyultak elég jónak ahhoz, hogy ki lehessen hozni őket. Annyira rossz volt a felvételek minősége, hogy megpróbáltuk feljavítani ezeket. Viszont ezután meg pont az az érzés veszett el belőlük, hogy olyanok, mintha te magad is ott lettél volna a helyszínen, egyszerűen nem sütöttek. Utána merült fel az élő album ötlete…”

Eddie szerint a 2013-as tokiói bulit David Lee Roth választotta, méghozzá százas nagyságrendű felvétel közül, a zenekar ugyanis gyakorlatilag minden koncertjét rögzítette, mióta ismét együtt játszanak. „Egyikünk sem akart egy helyben ülve végighallgatni kétszáz koncertet, szóval Dave-re hagytuk a feladatot. Alex, Wolfgang és én minden este stabilan teljesítettünk, egy énekes számára azonban az ilyesmi nehezebb. Szóval Dave választotta a Tokyo Dome-ban adott bulit, mi pedig azt mondtuk: remek!”

A Van Halen nyártól őszig ismét Észak-Amerikában turnézik.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 SDMF1919 2015-04-06 11:53
Szídja mindenki Dave-et, de ő ilyen ezt csinálta annó is, sose volt egy Pavarotti. Az ének meg nem lett újravéve csak meg kell nézni a YT-s felvételeket a tokyoi bulikról.
Ezzel ellentétben a 93as Sammy-s koncertlemez szőröstűl-bőröstűl újra lett véve a stúdióban. Mindkét korszak zseniális, de tény hogy a Roth korszak nótái zeneileg sokkal izgalmasabbak-előremutatóak mai füllel is.
Idézet
 
 
+4 #3 Venomádi 2015-04-04 21:15
Érthető már ebben a korban. De például Sammy Hagarral egy lemezt még jobb lenne erőltetni! Vagy bárkivel akibe van kakaó. Semmi bajom Roth-tal csak úgy megjegyeztem.
Idézet
 
 
+9 #2 queensryche999 2015-04-04 20:33
Dave teljesítménye enyhén szólva sem meggyőző, de van egy objektív oka annak, hogy miért az énekesnek adatik meg a lehetőség választani: egy gitáros lecserélheti a húrjait - az ő szintjükön a technikusok ezt valószínűleg minden koncert előtt megteszik, legalábbis a fő hangszeren/hangszereken -, a dobos a bőröket, a hangszálakkal ez érthető okokból nem tehető meg. A motorikus, beidegződött mozdulatsorok is megbízhatóan tarthatóak, ha gyakorlott zenészről van szó (gitár, dob, szinti stb.), aki a koncertek előtt bemelegít. Az énekhang viszont minden apró változást érzékel, elég ha valaki nem pihen eleget, meg van fázva (legyen az akár enyhe meghűlés), túlerőltette az előző bulin, szóval én megértem, ha az énekesre bízzák, hogy a legjobb formában elénekelt bulit válassza ki.
Idézet
 
 
+7 #1 bogar 2015-04-04 14:51
Lefordítom.

Dave olyan szarul énekelt, hogy ki kellett választani azt a koncertet, ahol a legkevesebbet kellett a stúdióban ráénekelnie a zenére. A Tokiói koncert lett az.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.