Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egyetlen albumon sem dolgoztam olyan hosszú időn át a pályafutásom során, mint a Rebornon”

A világ egyik vezető metálkiadójánál, a Napalmnál jelenik meg a mai napon az Ektomorf új albuma. A zenekar most a Smashing The Past című dalhoz forgatott videót.

1113ektomorf

Január 22-én jelenik meg az Ektomorf tizenötödik stúdióalbuma, a Reborn. „Életem egy nagyon sötét korszakában született ez a lemez", mondja az anyagról Farkas Zotya. „Ez a zúzós, súlyos riffeken éppúgy hallatszik, mint a melankolikus, szép dallamokon és az őszinte ektomorf_cszövegeken. Egyetlen albumon sem dolgoztam olyan hosszú időn át a pályafutásom során, mint a Rebornon, és számos olyan újszerű ötlet hallható a dalokban, amikhez foghatóval még sosem próbálkozott az Ektomorf, de ezeket is átszövik a zenekar megszólalásának gyökerei. Nagyon büszke vagyok rá, és remélem, nektek is azt adja majd, mint nekem."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Ebullition
02. Reborn
03. And The Dead Will Walk
04. Fear Me
05. Where The Hate Conceives
06. The Worst Is Yet To Come
07. Forsaken
08. Smashing The Past

A címadó szerzemény és az And The Dead Will Walk már ismert, a megjelenés alkalmából a Smashing The Pastet klipesítette a zenekar.

 

Hozzászólások 

 
#10 Erik06 2021-01-25 15:55
1 Ez a kásás gitárhangzás a nu metal őrület idején volt menő (ja hogy akkor sem mert ha kemény gitárhangzásra vágyna egy metalos akkor előveszi mondjuk a fabulous disastert)
2 Hihetetlenül pofátlan metallica utánzat
3 Annak idején Zotya állítása szerint azért nem szerepeltek szólók a dalokban mert nem az ő stílusuk. Most hogy telepakolta a lemezt szólókkal azt várná az ember hogy ennyi év után előrukkol valami virtuóz villantással. Sosem tartottam technikás gitárosnak, de így méginkább nem. Zenész szemmel nézve ezek a szólók legfeljebb az amatőr ligába tartoznak. Technikai szempontból a gitárjáték elég gyenge persze nem attól lesz jó a lemez mert agyon van bonyolítva de ha valaki szólózik az szólózzon normálisan.
Szóval szokásos iparosmunka, ilyen muzsikát bárki össze tud hozni. A reborn közepén a kis akusztikus témázgatás tök jó, tényleg (bár azis master kopi), de a többi mehet a süllyesztőbe.
Ez van. Ők a legsikeresebb magyar metalbanda, bezzeg a Bedlam vagy a Classica anno....
Idézet
 
 
#9 Erik06 2021-01-25 15:47
Tele van az egész Metallica-lopásokkal, plusz szerintem teljesen arctalan futószalagzene. Ez a kásás gitárhangzás pedig annak idején a nu metal őrület idején volt ,,menő". Ja akkor sem mert ha kemény gitárhangzásra vágyom ott van mondjuk a fabulous disaster.
Amugy meg az is fura hogy annak idején Zotya állítása szerint azért nem szerepeltek gitárszólók a nótáikban mert az nem az ő stílusuk erre most minden számban ott figyel a szóló, de ha zenészaggyal vizsgáljuk elég gyengék. Oké a reborn középrésze szép meg minden de pofátlanul master. Ha már szólókat akar lemezre pakolni akkor azok legyenek igazi technikás virtuóz szólók. Technikailag mindig is amatőr gitárosnak tartottam Zotyát és bíztam benne hogy ezen a lemezen talán előrukkol valami kis villantással dehát nem történt meg és szerintem nem is fog. Sosem fogjuk őt úgy bűvészkedni látni mint mondjuk Alexi Laihot.
Szóval ez is egy kimondottan üres és felesleges lemez, iparosmunka, bárki tudna ilyen muzsikát csinálni, a gitározás meg technikailag még mindig az amatőr liga. Ez van. Ők a legismertebb magyar metalbanda. Bezzeg a Bedlam vagy Classica....
Idézet
 
 
#8 JR 2021-01-24 00:12
Ez nem is az észről szól. Az megmaradt a külföldi nagykiadós magyar progmetál bandáknak. (Ja, nincs egy sem...)
Nyilván divat őket fikázni, de azért mégiscsak ők jelenleg a külföldön legismertebb magyar banda.
(Én amúgy a zenéjüket sem szeretem, Zotya meg egyenesen antipatikus arc számomra. De ettől még tudom objektíven nézni.)
Idézet
 
 
#7 pumukli 2021-01-23 10:48
Ja, csak az ész hiányzik a dologból.
Idézet
 
 
#6 JR 2021-01-22 22:34
Javítsatok ki, ha tévedek, de mintha minden albumnál ez lett volna a felszopószöveg, hogy "Életem egy nagyon sötét korszakában született ez a lemez". :)
Ettől függetlenül respect azért, amit elért Zotya, nem semmi kitartása és akaratereje van.
Idézet
 
 
#5 imba 2021-01-22 15:36
Sosem szerettem őket!!! Barcs B., Kerei G. totálisan igazatok van! A hangról meg ne is beszéljek! Ismerős?
Idézet
 
 
#4 Barcs Bence 2021-01-22 14:47
Azért ez valahol minősíti az egész zenekart...
Idézet
 
 
#3 Kerei Gusztáv 2021-01-22 10:24
Ennyi leplezetlen Metallica-lopást egy lemezre pakolni több mint pofátlanság. Az Ektomorfnak sose volt saját hangja, de talán most ért le a legaljára.
Idézet
 
 
#2 pumukli 2021-01-22 10:10
Totális Master of Puppets kópia: a riffek, a dalszerkezetek, a lemez felépítése (oké, a magyar Battery és a Disposable Heroes helyet cserélt a sorrendben), a borító (Jump in the Fire). Tulajdonképpen minden. Gratula..
Idézet
 
 
#1 Azki 2021-01-22 09:37
"Egyetlen albumon sem dolgoztam olyan hosszú időn át a pályafutásom során, mint a Rebornon"

Ezt most tenyleg nem trollkodasbol mondom (2006-ig minden albumukat szerettem, utana meg csak szerettem volna szeretni), de ez az album ugy hangzik, mintha meg annal is kevesebb idot forditott volna ra Zotya, mint az eddigiekre...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.