Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egész életemben féltem a felelősségtől, még önmagamért sem akartam felelősséget vállalni”

1213hetfieldA Road Recovery nevű nonprofit szervezet olyan fiatalok megsegítését tűzte ki célul, akik valamilyen függőséggel küzdenek, és az ügyhöz természetesen hírességeket is megnyernek. Az egyik ilyen celebritás James Hetfield, a Metallica frontembere volt, aki őszintén beszélt félelmeiről egy friss videóinterjúban.

„Egész életemben féltem a felelősségtől, még önmagamért sem akartam felelősséget vállalni", vallotta be James az interjúban. „Emlékszem, egyszer kölyökként az általános suliban... szóval volt egy ilyen nyári napközi tehetséges srácoknak, ami eleve furcsa volt számomra. Várjunk csak egy percet! Tehetséges vagy! Nyáron nem kellene iskolába menned, de tehetséges gyerekként azért menj el egy ilyen nyári suliba. A dolog középpontjában a filmezés állt: azt mondták, filmet fogunk készíteni, csoportokra kellett oszlanunk, aztán összehozni egy alapötletet, és megvalósítani, amit kitaláltunk. Csoportokba szerveződtünk, nekem meg volt egy csomó ötletem: hé, mi lenne, ha ezt csinálnánk? Aztán amikor közölték, hogy a csoportoknak vezetőt kell választani, aki felelni fog a megvalósításért, egyből összementem. Totál begyulladtam. A csoport többi tagja viszont azt mondta: oké, te vagy a vezér, hiszen egy rakás ötletet vezettél elő. Én meg: nem, nem, nem! És totálisan... szóval kihátráltam az egészből, mert féltem a felelősségtől – féltem a kudarctól, talán féltem tőle, hogy nem is igazán tudom, mit csinálok."

James nem tagadja: ötvenéves születésnapja is megijesztette tavaly nyáron. „Az emberek azt hiszik, mindent tudok. Úgy állnak hozzám, mintha képes lennék példaképként mindenkit megtanítani bizonyos dolgokra. És vajon mi következik abból, ha te magad is azt hiszed, hogy példakép vagy? Mert nem vagy az. Ha megpróbálsz az lenni, biztosan nem. Ha önmagad vagy, és megpróbálod a legjobb formádat nyújtani, akkor talán lehetsz valaki példaképe."

Hetfieldnek köztudottan egész életét végigkísérte édesanyja korai halálának emléke és emiatti hányattatott, keserű gyermekkora: belső félelmeit, gátlásait saját bevallása szerint is tizenéves kora óta alkoholba fojtotta. Szenvedélyétől a 2000-es évek elején, több hónapos rehabilitációs kezelés eredményeként sikerült csak megszabadulnia.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Zsolti 2014-12-15 09:35
Ő azon kevés nagyon híres ember egyike, akit tényleg tisztelek.
Idézet
 
 
+6 #1 Khold 2014-12-14 12:27
Tisztelet Jamesnek azért, amiért anno belátta, hogy mi az, amiben nagyot hibázik, és képes volt kijavítani azt a hibát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.