Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eddie Vedder Cornellről: „Bátyámként néztem fel rá”

1027eddiechris Jelenleg éppen európai koncerteket ad Eddie Vedder, akin a beszámolók szerint látszik a fellépéseken, hogy porig sújtotta Chris Cornell halálhíre. Megszólalni azonban most szólalt meg először a Soundgarden frontemberének tragédiájáról.

Június 6-án, a londoni Apollóban adott koncertjén az eddigi áttételes dalválasztásokon, félmondatokon túl kicsit bővebben is megemlékezett a május 17-én elhunyt Chris Cornellről Eddie Vedder. „Nehezen tudok koncentrálni ezekben a napokban… Gondolkodtam ennek az épületnek a történetéről, Bowie-ról, és közben elkalandoztam. Nem igazán beszéltem eddig bizonyos dolgokról, ami most már szembetűnő, hiszen egy nagyon közeli barátomat veszítettem el”, mondta a színpadon a Pearl Jam frontembere. „Négyen voltunk annak idején testvérek, és az egyik testvérem két éve, tragikus módon elhunyt egy balesetben. Ezután, meg további emberek elveszítése után, nem igazán vagyok jó az ilyesmiben… Akkor sem akartam elfogadni a valóságot, egyszerűen ilyen vagyok… Szeretnék most ott lenni a családja mellett, ott lenni a zenekarommal, a testvéreim mellett, és természetesen ott lenni a testvéreim mellett az ő zenekarában. Időbe fog telni, mire elfogadom ezt az egészet, a barátom viszont örökre elment… Az ilyesmit sok időbe telik megemészteni, és csak szólni akartam mindenkihez, akire hatással voltak a történtek. Az otthoniakat és minket itt egyaránt nagyon mélyen érint a támogatás és a rengeteg pozitív gondolat arról az emberről, aki… szóval, tudjátok, aki nem egyszerűen csak egy barát volt számomra, hanem bátyámként néztem fel rá.”

Vedder elmondta: a tragédia utáni második éjszaka egy olyan vízparti helyen szálltak meg, ami Cornellnek is nagyon tetszett volna. „Úgy éjjel fél kettő körül felébredtem, és megrohantak az emlékek. Olyan meghatározó emlékek, amiket bármikor szívesen felidézek. Nem tudtam parancsnolni nekik, és hiába próbáltam visszaaludni, olyan volt a helyzet, mint amikor a szomszédok bömböltetik a zenét. Aztán a nagy emlékekből kisebb emlékek lettek, csak jöttek és jöttek egymás után… Én meg rádöbbentem, mennyire szerencsés vagyok, hogy több órányi emlékem van. Értitek, milyen gyorsan átsuhan az ember agyán egy-egy ilyen emlék, nekem meg több órányi van belőlük. Hát micsoda szerencsém volt nekem? És akkor már nem szomorú, hanem inkább hálás akartam lenni. Még mindig ezek az emlékek járnak a fejemben, ott lesznek örökké a szívemben, és örökké szeretni fogom őt.”

Chris Cornellről június 23-án Magyarországon is megemlékeznek az A38 Hajón, egy nagyszabású rendezvény keretében. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 egysabbathista 2017-06-08 13:03
Nem megyek dalolva lángsírba, nem ám
mert ki bírom mondani azt, hogy: éljen Eduárd!
Idézet
 
 
+7 #1 ezrrl 2017-06-07 19:48
De szépen beszél róla...elérzékenyültem .
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.