Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Down: „a Sabbath és a jó öreg Sabbath-imitátorok” nyomdokain halad az új EP

0722philA jelek szerint tényleg megjelenik 2014 első felében a Down új EP-je, a zenekar majdnem teljesen elkészült a felvételekkel. Phil Anselmo szerint a kiadvány igen súlyos, doomos irányvonalat követ zeneileg.

„Ahogy a dolgok most állnak, szerintem olyan 95-98 százalékosan készen vagyok az énektémákkal”, mondta Anselmo a MusicFrenzynek. „December 16-án már a gitárszólók következnek, szóval közeledünk a munka végéhez, haver. Utána már csak a keverés jön, és ahogy korábban is jósoltam, ez a kibaszott EP a következő év első negyedévére teljesen kész lesz a kiadásra. A zene szerintem erősen Black Sabbath-ízű, és ha éppen nem az, akkor a sabbathos típusú old school heavy metalt idézi, a Witchfinder Generalt, a Saint Vitust és a hozzájuk hasonló bandákat a ’80-as évek legelejéről. Engem azokra az időkre emlékeztet a dalok kisugárzása: Sabbath és a jó öreg Sabbath-imitátorok. És a Down eleve ezekre az alapokra építkezett.”

Kirk Windstein távozásáról Anselmo nagyjából ugyanazokat mondta el, mint maga Kirk is. „Közös döntésről volt szó, mindig is nagyszerű barátok leszünk. Ilyesmik megesnek. Bobby Landgraf remekül megállja a helyét, és ha új ember kerül egy zenekarba, az mindig inspiráló. Teljesen simán ment a csere, Kirk még le is jött, és megmutogatott ezt-azt Bobbynak.”

 

Hozzászólások 

 
-2 #2 Béla 2013-12-13 18:15
A Down 95-ben jelentette meg első és egyben utolsó lemezét...számomra.Ha jól emlékszem azok a dalok már akkor sem voltak friss szerzemények.
Idézet
 
 
+3 #1 NOLA 2013-12-13 13:24
Csak jojjon már az a "kibaszott EP" minél hamarabb...:-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.