Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dolving: „Björlerék a kaját lopták el az asztalomról”

Ez is megtörtént: a The Hauntedból történt kilépése óta először teljes interjút adott Peter Dolving, a banda egykori énekese. Meglepő vagy sem, a híresen szókimondó frontember ismét alaposan leszedte a keresztvizet Anders és Jonas Björlerről...

„Lassú vagyok, komolyan", válaszolta Dolving a Metalsucks azon kérdésére, miért telt hónapokba, mire hosszas csend után megindokolta kilépését a bandából. „Nagyon gyorsan fel tudom húzni magam, és emiatt megtanultam, hogy jobb, ha hagyom kicsit letisztulni a dolgokat. Így aztán tisztábban látom, mi történt... Ebben az egészben pedig tényleg a nagyobb puzzle-t kellett látnom. És miután megláttam ezt, még mindig úgy éreztem, hogy kibaszottul felfal a dolog. Tökmindegy, mi mozgatta a Björler tesókat, a végeredmény kurva szar volt. Két évig nem tudtam egy kurva születésnapi ajándékot venni a kölykeimnek, és érthető, hogy az ilyesmi feldühít. Szétmelóztam a seggemet az elmúlt másfél évben, hogy kicsit rendbehozzam az anyagi helyzetemet, miközben azt néztem, hogy azok az emberek, akik azelőtt a mellettem lévő ágyon aludtak, nagyokat kaszáltak. Én pedig azt mondtam: bassza meg, ez így nem oké. Sosem kezeltem őket tiszteletlenül, csak egyszerűen elegem lett azzal, hogy tovább hordozzam magamban ezeket az érzéseket."

Dolving persze tudja, hogy indulatos kirohanásai a zenésztársadalmon belül is megosztónak bizonyultak. „Valami seggfej az In Flamesből vagy valami más szar bandából, egy az Iwersek közül, bedühödött, mondván, hogy patkány módon viselkedtem a barátaimmal... De én erre csak azt mondom: baszd meg, te idióta fasz! A kaját lopták el az asztalomról, mert gyáva szarok voltak, és nem akartak őszinték lenni velem! De hát ebből is látszik, milyen a göteborgi death metal színtér első hulláma: néhány felső középosztálybeli kölyök kaszál... Azelőtt nem tudtam, mi a faszért nem tudok kapcsolódni ehhez... Aztán ahogy meg kellett ismerkednem ezekkel a tahókkal, már megértettem, kik is igazából. Van néhány tényleg keményen melózó srác, akik tűzön-vizen át ki fognak állni a Björlerékhez hasonló emberek mellett, miközben őket is átbasszák. De inkább ráugranak arra, aki rámutat a szarságokra... Szomorú, de igaz. Az attól való félelem, hogy kiesnek a színtérről, vagy hogy nem keresnek majd eleget, bármire rá tudja venni az ilyen fasszopókat. Nincs önbecsülésük, nem szeretik a művészetet, nem szeretik a közönséget."

Ami a The Haunted másik két tagját illeti, Per Möller Jensennel továbbra is jóban van Peter. „Óriási dobtémákat vett fel a Thieves And Liars lemezemre. Hihetetlen művész, tényleg ő a legnagyobb. Ami Patrik Jensent illeti, bocsánat, de a világon semmi közös nincs bennünk azt leszámítva, hogy évekig ugyanabban a bandában zenéltünk. Tizenöt év után egy szemmel sem ismerem őt jobban annál, mint mondjuk az első három hónap elteltével. Jó, mi? A csávó udvarias, korrekt, és soha az életben nem bonyolódna konfliktusba senkivel..."

Kíváncsian várjuk a további nyilatkozatokat, és persze a Björlerek reakcióját is...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.