Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dickinson, Morse és Bonamassa is szerepelnek Jon Lord utolsó albumán

Szeptember 25-én, az Eagle Rock Entertainment gondozásában lát napvilágot a júliusban elhunyt Jon Lord Concerto For Group And Orchestrájának modern változata, rajta olyan illusztris vendégekkel, mint Bruce Dickinson, Steve Morse vagy Joe Bonamassa.

Lord ugyan ritkán adott ennek nyilvánosan hangot, de mindig is nagy vágya volt elkészíteni a legendás koncert 2012-es verzióját, és szerencsére még volt annyi ideje tragikus halála előtt, hogy a híres Abbey Road stúdióban rögzítse is a mű modern változatát. Mindebben olyan nevek voltak segítségére, mint Bruce Dickinson, Joe Bonamassa vagy Steve Morse. A szimfonikus részekért a Liverpooli Királyi Filharmonikusok feleltek Paul Mann vezényletével.

Lord az új felvételekbe beleépítette mindazon tapasztalatokat, amelyeket a mű élő előadásai során szerzett, hiszen a Deep Purple-ből történt 2002-es távozása óta több mint harmincszor adta elő koncerten a világ különböző szimfonikus zenekaraival és karmestereivel, kicsit korábban, 2000-ben pedig legalább ennyiszer a zenekar Concerto turnéján is sort kerítettek erre.

A Deep Purple klasszikus Perfect Strangers lemezéről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.