Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Def Leppard: nagylemez helyett inkább EP-k?

Tényleg a Down által választott megoldás lesz a jövő útja, és a teljes stúdióalbumok helyét átveszik az EP-k? Ha hihetünk Phil Collennek, a Def Leppard gitárosának, elképzelhető, hogy igen. Phil szerint legalábbis már minden idők egyik legnagyobb brit rockbandája is ilyesmiben gondolkodik.

A Def Leppard júniusban megjelent Mirrorball koncertlemezére három friss stúdiófelvétel is felkerült. Az ilyesmi nem újdonság, a zeneipar változásai következtében azonban a banda tagjainak agyát is beindították ezek a speciális bónuszdalok. „Igazság szerint nem hinném, hogy készítünk új lemezt", mondta Phil Collen az Ultimate Classic Rocknak. „Legalábbis a hagyományos módon biztos nem, mert azt körülbelül egy évbe telne összerakni a stúdióban. Viszont nagyon bejött nekem, ahogy a koncertlemezhez felvettük ezt a három nótát. Az egész a Beatles, a Stones vagy David Bowie régi módszerére emlékeztetett, akik bementek a stúdióba és írtak, amikor inspiráltnak érezték magukat, és felvették, amikor úgy adódott. Ezzel szemben pedig ott az a hozzáállás, amely szerint kötelező stúdióba vonulni, amikor az embernek van három jó dala és hét tölteléke... Az ilyesmit nem bírom. Ez a három dal teljesen természetesen jött ki belőlünk: megírtuk, felvettük őket, aztán jött a lehetőség, hogy egy koncertalbumon megjelenjenek. Így persze sokkal valóságosabban is szólnak, mint bármi, amit csak évek óta csináltunk."

Collen persze még nem tudja, pontosan mihez is kezdenek majd, de a Def Leppard azon kevés csapat közé tartozik, akik a zenéjükhöz kapcsolódó szinte összes jogot birtokolják, és kívülről senki sem szólhat bele igazán a dolgaikba. Vagyis tényleg azt csinálnak, amit csak akarnak... „Talán felvehetnénk valami olyasmit, ami nem teljes album, hanem egy EP, vagy valami hasonló, ahol csak bizonyos dalokat hozunk ki. Ez szerintem jó megfejtés lenne. A szóban forgó három nóta tökéletesen megmutatja, hol állunk most, de lehet, hogy egy éven belül teljesen más lesz a helyzet, hiszen mióta megírtuk őket, én befejeztem a Manraze lemezt, Joe Elliott is dolgozott a Down 'N' Outz projekttel, vagyis dinamikában, energiában biztosan változtunk. Tehát amit most csinálnánk, az nagy valószínűséggel eltérne ettől a három daltól, ami roppant érdekes."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.