Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Def Leppard: Download, Mirrorball, gigaturné

A Linkin Park és a System Of A Down mellett a Def Leppard lesz az idei Download Fesztivál harmadik főbandája. Joe Elliotték június 10-én, pénteken lépnek fel a világ egyik legnagyobb szabású rock/metal rendezvényén, és egyben ez a koncert jelenti a csapat újabb világkörüli turnéjának kezdetét is.

A Def Leppard nyáron Mirrorball címen adja ki rég esedékes koncertalbumát, amin a klasszikus dalok élő verziói mellett három vadiúj stúdiónóta is helyet kap, és egy bónusz DVD is jár majd mellé szintén koncertrészletekkel és backstage jelenetekkel. Szintén nyáron egy album is megjelenik minden idők egyik legsikeresebb brit rockzenekaráról Def Leppard – The Definitive Visual History címmel, melynek elkövetője nem más, mint a világ talán legismertebb rockfotósa, Ross Halfin.

A Def Leppard utolsó angliai fellépésére szintén a Downloadon került sor 2009-ben, az idei doningtoni koncert azonban nem zárás, hanem nyitány: a csapat utána azonnal turnéra indul. Ugyan a teljes amerikai menetrendet még nem jelentették be, az már biztos, hogy a július 14-17. között megrendezendő wisconsini Rock Festen ott lesznek, méghozzá a seattle-i Heart társaságában. Egyes pletykák szerint az Egyesült Államokban egy komplett turné készülődik a Def Leppard, a Heart és a Kansas részvételével.

A Mirrorball koncertlemez Joe Elliott egy korábbi nyilatkozata szerint inkább az utóbbi 10-15 év dalaira koncentrál majd, mintsem '80-as évek feledhetetlen slágereire, a Come On Come On, a Nine Lives és a Rock On szinte biztosan felkerülnek majd rá ebből az évtizedből. A Def Leppard legutóbbi turnéja összes buliját felvette, vagyis minden egyes dal esetében nagyjából ötven változat közül kellett kiválogatniuk a legjobbakat. A zenekar egy olyan box setet is tervez, ami az egész karrierjüket összefoglalná, utóbbi esetében azonban előbb még rendezniük kell a jogi hátteret.

A csapat klasszikus Hysteria albumáról itt írtunk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.