Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Decemberben Budapesten lép fel a Suicide Silence

0507ssDecember 1. a deathcore nagy ünnepe lesz: a Budapesten pár éve elsöprő koncertet adó, karizmatikus frontemberének tavalyelőtti halálát nem egykönnyen kiheverő Suicide Silence nagyszabású európai turnén mutatja be júliusban megjelenő új nagylemezét.

Ha egyetlen szóban akarnánk összefoglalni a Suicide Silence pályáját, azt mondanánk: „üstökösszerű", és ebben az esetben ez igazán nem lenne üres újságírói túlzás. Ahogy a zenekar néhány tagcsere után berobbant a deathcore-t, de tágabban az egész extrém metált újraértelmező-felforgató The Cleansinggel, az párját ritkítja. A könyörtelen és kompromisszummentes album, az arról hörgő-üvöltő death-math-black metal mindenki teljes megrökönyödésére a Billboard 100-ban nyitott, és a siker csúcsaira katapultálta a Suicide Silence-t, meg a lemezt kiadó Century Mediát. Addig a deathcore kevesek szűk körű ügye volt – az SS bebizonyította, hogy a legextrémebb műfajok képviselői is betörhetnek a mainstreambe, anélkül hogy eladnák magukat vagy hiteltelenné válnának.

A következő lemez már a Billboard 40-be érkezett, és a Suicide Silence még ennél is magasabbra tudta tenni a lécet: a harmadik albumról a You Only Live Once, nem kis részt a hozzá készült zseniális klipnek köszönhetően harmincötmilliós nézettséget szedett össze a YouTube-on – extrém metalban addig ilyesmi elképzelhetetlen volt.

2012 októberében aztán brutális körülmények között szakadt meg a sikersorozat: Lucker motorbalesetet szenvedett, és néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. Sokak számára a Suicide Silence egyet jelentett a frontemberrel, és a zenekarnak is közel egy évébe telt, amíg úgy-ahogy kiheverte halálát. Közben 2012 decemberében megtartotta a metaltörténelem egyik legszomorúbb koncertjét, a nagyon kifejező A vég a kezdet címmel. Ezen jó pár deathcore énekes adta elő a Suicide Silence számait, köztük az All Shall Parish frontembere, Hernan Hermida, azaz Eddie. Egy évvel később pedig bejelentették, hogy a zenekar kiadja az emlékkoncertet DVD-n, ezzel mintegy lezárva a Lucker-korszakot, és új anyag írásába kezd, az új frontember pedig nem más lesz, mint Hermida.

Így érkeztünk el a mai naphoz: az extrém metal szcéna idei egyik legnagyobb várakozással övezett lemeze, a Suicide Silence visszatérő albuma július 11-én jelenik meg a Nuclear Blastnél, a csapat pedig, immár Hermidával, nagyszabású turnéra indul, ami december 1-jén érkezik Budapestre, az A38 Hajóra.

Az egyik előzenekar, a Thy Art Is Murder 2006-ban alakult Sydneyben, és az ausztrál deathcore színtér egyik legelismertebb formációja. Nem véletlen, hogy legutóbbi, 2012-es albumát már a metal egyik legnagyobb és legelismertebb kiadója, a Nuclear Blast jelentette meg. Ennek köszönhetően persze jó nagyot ugrott a technikás deathcore-együttes népszerűsége, sokan már előre sopánkodtak, hogy az európai turné elkerüli Budapestet – nos, bár a nyári turnén valóban nem jön a zenekar, a Suicide Silence előtt élőben lehet megvizsgálni, hogyan is pörgetik a déli féltekén a blastbeateket.

Suicide Silence (USA) – You Can't Stop Me Tour
Thy Art Is Murder (AUS), Fit For An Autopsy (USA)

2014. december 1., hétfő 20:30
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő
Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.