Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

David Vincent örökölte meg Lemmy helyét a Headcatben

David Vincent, a Morbid Angel volt énekes/basszusgitárosa lett a Headcat új frontembere. Mindez azért pikáns, mert Vincent Lemmy Kilmister helyét veszi át a formációban, akivel köztudottan nem ápolt éppen jó viszonyt…

0507headcat

Lemmy 2015-ös halálával úgy tűnhetett, vége a The Head Cat projektnek is, ahol a Motörhead frontembere a The Stray Catsből ismert Slim Jim Phantom dobossal és Danny B. Harvey gitárossal zenélt együtt, ám a rockabillys, hagyományos rock’n’rollos formáció most újjáledt. Az innentől Headcatként futó trió új frontembere David Vincent, a Morbid Angel volt énekes/basszere lett, aki az utóbbi időszakban elsősorban countrys szólóvonalon mozog, bár egy I Am Morbid nevű haknicsapatot is üzemeltet Tim Yeunggal, ahol kizárólag volt bandájuk dalaiból válogatnak. „David erőteljes baritonja és mennydörgő basszusjátéka tökéletesen passzol Danny B. gitárjátékához és Slim Jim dobolásához. Más, mint Lemmy volt, de hű a Headcat elképzeléseihez és irányvonalához. Rockabilly és death metal? Nos, ahogy Lemmy Kilmister, Danny B., Slim Jim és a rajongóink mindig is mondták, ez az összes rock’n’roll!”, mondja a zenekar.

A döntésben mindenképpen rejlik némi pikantéria, Lemmy és Vincent ugyanis kifejezetten rossz viszony ápoltak. A Motörhead és a Morbid Angel a ’90-es évek elején turnézott is együtt Észak-Amerikában, és az akkortájt éppen sátánista-szélsőjobbos korszakát élő David mindenáron meg akarta téríteni politikailag Kilmistert, aki viszont nem igazán díjazta ezt, és később több interjúban is elmondta, mekkora baromnak tartja Vincentet. Mindez persze ma már aligha számít bármit is, főleg, hogy David az utóbbi években többször is elhatárolódott egykori önmagától az interjúkban. Az új felállású Headcat nyáron már koncertezni fog, bár azt egyelőre nem tudni, lehet-e folytatása a legutóbbi lemeznek, a 2011-es Walk The Walk... Talk The Talknak Vincenttel.

David és az I Am Morbid május 31-én Magyarországon, a Dürer Kertben játszik a Necrophagia társaságában. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.