Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

David Coverdale Sykesról, Van Halenről és a nagy pénisz-nótáról

A júliusban ismét Magyarországon koncertező Whitesnake frontembere, David Coverdale saját bevallása szerint nem nagyon lehetne boldogabb a mostaninál. Az énekes a Guitar Internationalnek nyilatkozott az aktuális dolgokról és a kevésbé aktuálisakról is.

„Ha nem adnék ki új lemezeket, én is ott ülhetnék az American Idolban", célzott Coverdale az interjúban nem is olyan leplezetten Steven Tylerre, aki jelenleg ugyebár zsűritag az említett tehetségkutatóban. „De akkor már inkább hazamennék, és kötögetnék otthon... Emiatt dolgozom olyan muzsikusokkal, akik inspirálnak. A másik fantasztikus dolog, hogy amikor új kígyókat keresünk, az emberek felsorakoznak. A gitárosok ma is alig várják, hogy elnyomják a Still Of The Nightot, a gitárra írt legnagyobb pénisz-nótát! Ez az egész hihetetlenül felvillanyoz."

David saját bevallása szerint nem igazán foglalkozik a zeneipar mai állapotával, amikor már alig fogynak a CD-k, sorra húzzák le a rolót a rockrádiók, a hagyományos zenei csatornák pedig átalakultak valami egészen mássá. „Művészként a Forevermore albumot máris sikeresnek érzem. A honlapunkra naponta 150-200 ezer találat érkezik, a kritikusok és a rajongók pedig egyaránt elégedetten nyilatkoztak a lemezről. Napjainkban egy lemezt a régi ár tizedéért tudsz elkészíteni, vagyis tizedannyit kell elpasszolnom az albumokból, mint korábban, és máris a pénzemnél vagyok. Ennyi! Nemrég részt vettem egy üzleti megbeszélésen, ahol azt állapítottuk meg, hogy a Whitesnake nem pusztán virágzik, hanem az utóbbi öt évben csak egyre sikeresebb és sikeresebb lett."

Coverdale-nek természetesen ismét feltették az örök jolly joker kérdést John Sykesról, akivel a banda legsikeresebb albuma, az 1987 is készült, az énekes azonban ismét kategorikusan kizárta az újonnani közös munka lehetőségét. „Nem látom be, mi értelme lenne ennek. Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, visszamennék-e egy volt feleségemhez. Viccelsz velem? Hát nem látod, milyen boldog vagyok most? Minden egyes szóval kék madárkák repülnek ki a számból! Csak körbesétálok, és hoppá, még egy kék tollpamacs hever előttem a padlón!", nevetett David. „Érdekes lenne mondjuk valami jótékonysági bulin együtt játszani egy csomó ember előtt, de ennyi az egész."

Szintén szóba kerültek azok a régi, bő egy évtizedes pletykák, amelyek azt rebesgették, hogy David Eddie Van Halennel tervez közös projektet. „Egy belső forrás azt mondta nekem, hogy az információk a Van Halen táborból kerültek fel az internetre", mondta Coverdale. „Baromi dühös voltam miatta, mert akkoriban félig visszavonultan éltem, és én magam szeretek a saját főnököm lenni... Eddie-vel pedig nem is beszéltem azóta, hogy egyszer feljött hozzám Londonban, amikor Pagey-vel dolgoztam (tehát az 1993-as Coverdale – Page lemezen – a szerk.). Simán csak bekopogott a hotelszobám ajtaján, és megkérdezte, ott van-e Jimmy! Térdre esett Jimmy előtt, és azt kérdezgette, hogy játszotta ezt vagy azt annak idején. Nagyon kedves volt. Egyenesen a szobám kibaszott minibárja felé vette az irányt délelőtt tízkor..."

A Frontiers június 3-án annyi év várakozás után végre hivatalosan is megjelenteti a Whitesnake 1990-es doningtoni koncertjének felvételét. A csapat július 13-án a Livesound szervezésében a Petőfi Csarnokban koncertezik.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 kamikaze 2011-05-06 10:49
Azért egyszer végre elismerhetné Covi bácsi, hogy ha nem lett volna Sykes és az 1987, akkor már valószínűleg tényleg otthon kötögetne, és nem élne ilyen sikeresen. Minden újkori Whitesnake történés a 2003-as újjáalakulás óta annak a lemeznek, és egykori szerzőtársának köszönhető! Ezt ezerszeresen bizonyítja a Live In The Still Of The Night DVD setlistája, és az egész koncepció ami azóta történt a bandával. Persze nem akarom elvitatni az új tagok érdemeit (sőt Aldrich és Beach együtt zseniális!), de mégiscsak ez volt a kiindulópont, és nem a banda erősen bluesrockos 1977-1984 közötti korszaka. A két utóbbi lemez viszont tényleg nagyon jó, talán már ezekkel is megállnának a "saját lábukon". A közönség nagyobb része azért azthiszem, még mindig a banda legsikeresebb, 1987-1989 között készült dalait akarja élőben hallani. Olyan méretű "megaslágerek" nincsenek e két utóbbi lemezen, mint az 1987-en voltak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.