Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Darkthrone: visszatér a föld alatti ellenállás

Február 26-án jön ki a Peaceville gondozásában a norvég Darkthrone új nagylemeze, a The Underground Resistance. Fenriz és Nocturno Culto utoljára 2010-ben adott ki albumot Circle The Wagons címmel, az új produkciót pedig nagyon metalnak, epikusnak és grandiózusnak ígérik.

Az überkultikus norvég blackerek – akik ma már elég messzire távolodtak a korai idők zenei világától – szerint a The Underground Resistance hamisítatlan Darkthrone anyag lesz azzal a bizonyos jellegzetes riffeléssel, benne kitekintésekkel a klasszikus metal, a thrash, a speed metal és a black metal felé, természetesen némi punkkal is megfejelve a sajátos elegyet. A lemez mindössze hat szerzeményt tartalmaz majd, ám ezek közül mindegyiket epikusnak ígérik, vagyis a hosszúságra egyelőre nem érdemes fogadásokat kötni.

A páros 2010 tavasza és 2012 nyara között írta és rögzítette a dalokat a saját Necrohell 2 stúdióban, a maszterelést pedig Jack Control végezte Texasban. A borítót a neves ír képzőművész, Jim Fitzpatrick (Thin Lizzy, Sinéad O'Connor, The Darkness satöbbi) jegyzi. Három dalt a dobos Fenriz, hármat pedig az énekes/gitáros Nocturno Culto írt: utóbbi ezúttal minden korábbinál személyesebb szövegeket írt, Fenriz pedig ígéri, hogy az ő témái visszarepítik a hallgatót 1985-be. „A mostani zenénk alapvetően csak metal", mondta a Terrorizernek Nocturno Culto. „Az új lemez egy lépés lesz előre a legutolsóhoz képest, mint ahogy azt mindenki megszokhatta tőlünk."

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.