Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dark Tranquillity, Moonspell és Wolfheart Budapesten

Ismét fellép Budapesten a Dark Tranquillity. A zenekar novemberben érkezik Magyarországra, méghozzá neves vendégek társaságában.

0308darkt

Augusztus 16-án jelenik meg a Dark Tranquillity tizenharmadik lemeze, az Endtime Signals. A friss mű a 2020-as Moment folytatása lesz, és megújult rajta a csapat felállása: Christopher Amott távozásával egyedül Johan Reinholdz gitározik rajta, míg Anders Iwers helyén Christian Jansson basszusgitározik, Anders Jivarp helyén pedig Joakim Strandberg Nilsson dobol. A zenekar saját bevallása szerint még a felállás változásai ellenére is stílusának velejéhez kanyarodott vissza a lemezzel, amelyről most a The Last Imagination című szerzeményt tették közzé. „Keményen dolgoztunk rajta, hogy változatos lemez szülessen, és az első előzetes dal jól felvillantja, mi mindennel készültünk – mondják. – Van itt féktelen sebesség, daráló brutalitás és a ránk váró, megsemmisítő vereséget idéző, kísérteties dallamosság is.”

Az album nevét viselő körútnak budapesti állomása is lesz, november 20-án, a Barba Negrában. A turné külünleges vendége a Moonspell lesz, de jön a Blue Stage-en korábban kiválóan vizsgázott Wolfheart is és a hazánkban eddig még soha nem járt melodikus death metal banda, a Hiraes. Részletek a koncertről itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.