Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dalpremier: hallgasd meg a Bálnalovas készülő második lemezének első számát!

1223blNap arcodhoz címmel a Shock!-on debütál a Bálnalovas első dala a csapat második lemezéről, amelynek megjelenése 2014 őszére várható. A zenekar nyáron új taggal bővült egy énekesnő személyében, ebben a felállásban is ez az első konkrét megnyilvánulásuk.

A Bálnalovas első nagylemeze tavasszal jelent meg Holdraforgó címmel. A 2012-ben létrejött formáció központi figurája Polonkai Tamás gitáros, a Polly Is Dead egykori dalszerzője, aki eredetileg sajátos projektként indította a csapatot, ami azonban később önálló életre kelt, és hagyományos zenekarrá fejlődött. A csapat a Polly Is Deadre is jellemző grunge-os, a '90-es években fogant hangzásvilágban alkot, és eleinte minden dalukban más énekelt, végül azonban a Dereng frontembere, Máris Viktor, azaz Nárcisz lett a stabil frontember. Idén nyáron új taggal bővültek Bóta Nóri személyében (a képen), aki kettesben fogja felénekelni az új lemezt Nárcisszal. „Szeretnénk még több hangsúlyt helyezni a vokálokra mind a lemezen, mind a koncerteken", írja a csapat. „Szépen alakulnak az új dalok, ismét egy nagyon változatos, sokrétű albumot fogunk készíteni, teli izgalmas témákkal."

A számot az egri Standing Waves Stúdióban vették fel Sohajda Péter hangmérnök segítségével, a dal alatti videót pedig szokás szerint Busák Péterrel készítették – ők mindketten a zenekar tiszteletbeli tagjai.

Tamással készült nyári interjúnk itt olvasható.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Mr.Bronson 2013-12-23 17:56
Megszokott minőség,a Holdraforgót elég sokat hallgattam,nagy szerű munka,hazai viszonylatban meg pláne.A hangzás is nagyon rendben van,a sok dobgépes fültágító-huszár elbújhat!Az egyetlen amit kicsit hiányolok az a néhol bizony hiányzó karcosabb énekhang,de ez legyen az én bajom...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.