Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csütörtökön ismét egy színpadon áll majd az amerikai rockzene egyik nagy párosa

0612forJúnius 13-án, csütörtökön este ismét egy színpadon áll majd Mick Jones gitáros és Lou Gramm énekes, a Foreigner klasszikus felállásának két alaparca. A jeles esemény helyszíne a manhattani Marriott Marquis Hotel lesz, ahol a Songwriters Hall Of Fame-be történő beiktatása alkalmából zenél majd újból együtt a rockzene nagy párosainak egyike – állítólag tényleg szigorúan csak alkalmi jelleggel.

Csütörtökön rendezik New Yorkban a negyvennegyedik Songwriters Hall Of Fame gálát, amelynek keretében idén a Foreigner nagy duóját is beiktatják a dalszerzők dicsőségcsarnokába. Mick Jones és Lou Gramm három éve nem találkozott egymással, és utoljára 2002 őszén, egy belga fesztiválon léptek fel közösen. „Számomra az a legfontosabb, hogy most mindketten ugyanúgy érzünk", mondta a június 13-ai beiktatásról a 68 éves Jones a The Pulse Of Radiónak. „Örülünk egymásnak, csodálatos elismerésben részesülünk, ami életünk legjelentősebb eseményeinek egyike lesz."

A mostani speciális gála előkészítése nem volt minden vihartól mentes, miután Gramm egy interjúban egy esetleges jövő évi újjáalakuló búcsúturnéról kezdett beszélni, amit a jelenlegi Foreigner tábor nem vett túl jó néven, és igyekezett visszakozni. Szóvivője útján közzétett későbbi nyilatkozatában már maga az énekes is finomított szavain. „Noha Lou Gramm és Mick Jones is ott lesz a beiktatáson, nincsenek tervek arra nézve, hogy ismét összeálljanak egy újjáalakuló turnén. Annak ellenére, hogy a médiában többször is megjelentek hírek egy ilyen koncertsorozatról, jelenleg nem folynak tárgyalások egyetlen állomásról sem, noha mindkét fél folytatja a saját turnéját", áll a nyilatkozatban.

A régóta Kelly Hansen énekessel működő Foreigner minden idők legsikeresebb rockzenekarai közé tartozik, karrierjük során több mint 50 millió albumot adtak el, és olyan, máig gyakran hallható slágerek fűződnek a nevükhöz, mint a Cold As Ice, a Waiting For A Girl Like You vagy az I Want To Know What Love Is. Legutóbbi lemezük Can't Slow Down címmel jelent meg 2009-ben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.