Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cornell: „Többször is felmerült már, hogy ismét színpadra álljunk a Temple Of The Doggal”

1013totdChris Cornell nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer ismét színpadra álljon a Temple Of The Dog, amely annak idején mindössze egyetlen emléklemezt készített. A zenekarban Cornell és Matt Cameron mellett a Pearl Jam tagságának krémje zenélt.

„Beszéltünk már a dologról”, válaszolta a 107.7 The Bone rádióállomás kérdésére Cornell, amikor azt firtatták, előfordulhat-e, hogy valaha is színpadra álljon a Temple Of The Dog. „Igazság szerint többször is felmerült már, bár konkrét terveink nincsenek. Úgy gondolom, ha mindenki benne lenne, jó móka lenne lenyomni egy koncertet vagy akár több bulit is, amelyeken eljátszhatjuk a dalokat, hiszen sosem csináltunk ilyet.”

A Temple Of The Dog projekttel a Mother Love Bone herointúladagolásban elhunyt énekesének, Andy Woodnak állítottak emléket egykori barátai és zenésztársai. A formációban Cornell és a Soundgarden dobosa, Matt Cameron (aki ma már a Pearl Jamben is játszik) mellett a Mother Love Bone egykori és a Pearl Jam későbbi tagjai vettek részt, így Jeff Ament basszer és Stone Gossard gitáros, illetve Mike McCready gitáros és Eddie Vedder énekes, akinek hangját egyébként az album nagy slágerében, a Hunger Strike-ban hallhatta először a világ. A csapat a maga idejében mindössze egyszer lépett fel élőben, méghozzá 1990. november 13-án, Seattle-ben, a lemez pedig a következő év áprilisában jelent meg. Miután később beütött a grunge, a Temple Of The Dog iránt is megnövekedett az érdeklődés: az album az amerikai listák ötödik helyéig jutott, és platinalemez lett az Egyesült Államokban.

Ha össze is jön az újjáalakulás, az persze nem most lesz: a Pearl Jam új albuma, a Lightning Bolt a napokban jelenik meg, a Soundgarden többi tagja pedig a tavalyi visszatérés, a King Animal után ismét saját ügyeivel foglalkozik. Ben Shepherd basszer első szólólemeze például most jött ki.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 keviny 2013-10-14 15:18
Épp most hallgatom picit hosszabb szünet után a King Animal-t, és bizony ez ízig vérig Soundgarden anyag és még mindig kávajó! Jöhet a templom kutyája is! :)
Idézet
 
 
+2 #1 Metal 2013-10-13 11:33
Nagyon kiraly lenne egy reunion tour :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.