Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Changes: új Sabbath-átirat Adam „Milton Keanes” Wakeman projektjétől

Sajátos nagylemez jelenik meg Jazz Sabbath néven áprilisban. Adam Wakeman projektjétől most meghallgatható a Changes átirata.

0227jazzsabbath

Meglehetősen és meglepően sokan komolyan vették a Jazz Sabbath tréfásra vett felvezető marketingjét, amelynek alapján egy ötven évvel ezelőtti formáció elveszett lemeze kerül a boltokba április elején. A körítés szerint Milton Keanes, a zenekar billentyűse 1969-ben rögzítette első teljes nagylemezét, rajta hét dallal, de egy masszív szívinfarkust következtében kórházba került, és az életéért küzdött. Mire kijött onnan 1970 őszén, azzal szembesült, hogy egy Black Sabbath nevű birminghami zenekar karriert csinált a dalaival, és már két világsikerű nagylemezt is kiadott. Miltonnak természetesen senki sem hitt, hiszen az eredeti mesterszalagoknak nyoma veszett, most azonban, fél évszázad után előkerültek, így semmi akadálya az elveszett lemez megjelenésének. Mondani sem kell, mindez vicc volt, a projekt Adam Wakemant, a Sabbath és Ozzy turnébillentyűsét takarja, aki Jerry Meehannel (Robbie Williams) és Ash Soannal (Adele, Cher) készített el egy dzsesszes Sabbath-átiratokkal teli anyagot.

jazzsabbath_cA zenész kálváriájáról egy rövid dokumentumvideó is készült, amelyben Keanes Robert Powell színésznek vall történetéről, más ismert zenészekkel egyetemben, egy bizonyos Adam Wakeman, a Black Sabbath és Ozzy Osbourne turnébillentyűsének rendezésében...

A dallista az alábbi:

01. Fairies Wear Boots
02. Evil Woman
03. Rat Salad
04. Iron Man
05. Hand Of Doom
06. Changes
07. Children Of The Grave

A lemez április 10-én jön ki a Blacklake Kiadónál. Az Iron Man már ismert a lemezről, most a Changes is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.