Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cavalera, Puciato, Sanders: késik a megjelenés, megvan a dobos

Még biztosan várni kell Max Cavalera, Greg Puciato és Troy Sanders projektjének első lemezére. Hiába vannak készen a dalok, a formáció egyelőre még nem stúdiózott, és ha felveszik az albumot, akkor is ki kell várniuk a tagok többi bandájának aktuális aktivitásait. A dobosuk azonban megvan, tehát a kép valóban teljes.

„Tizenegy dalt írtunk", mondta a The Dillinger Escape Plan énekese, Greg Puciato a Noisecreepnek a projektről. „Max, Troy a Mastodonból, illetve Dave Elitch, aki a Mars Voltában dobolt egy ideig. Az egész egy Deftones koncerten kezdődött a Los Angeles-i Palladiumban, ahol a backstage-ben régi thrash, punk és hardcore zenékről dumálgattunk, és azt vettük észre, hogy nagyjából ugyanazokra a muzsikákra hivatkozunk. Úgy voltunk vele, hogy bassza meg, akkor csinálhatnánk közösen egy lemezt, amolyan egyszeri dolgot, mint a Nailbomb is volt. Egy hónap múlva ismét beszéltem Maxszel, aki megismételte: tényleg szeretné megvalósítani a dolgot. A metalban senki sem csinál olyan kollaboratív lemezeket, mint amik a jazzben és a hip-hopban teljesen megszokottak, pedig nem kell feltétlenül mindig zenekarokban gondolkodni, amiket teljesen alulról építesz fel, és rendszeresen turnézol vele. Ez az együttműködés is olyan, amibe mind belevetettük magunkat, és tanulunk valamit abból, hogy más emberekkel dolgozunk... Dave amúgy eleve a haverom volt, és fenomenális dobos. Ő volt az első, aki eszembe jutott, mint lehetséges dobos. A Dillinger rengeteget turnézott a Mastodonnal, így Troy is nyilvánvalóan adta magát. Nagyon könnyen írtuk a dalokat, és hamarosan megkezdjük a felvételeket is, mondjuk jövő hónapban, vagy ilyesmi. De utána még ülnünk kell rajta, hiszen nem hozhatjuk ki pont egy időben az új Dillingerrel, és azt is meg kell még nézni, mikor jön a Mastodon új albuma, meg hogy mit csinál legközelebb Max. Innentől kezdve viszont már csak szimpla logisztika kérdése az egész."

A The Dillinger Escape Plan új albuma, amin jelenleg is gőzerővel dolgoznak Steve Evetts producer társaságában, valamikor tavasz végén kerülhet a boltokba.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 tschaby 2013-02-16 14:00
Én Cavalerával 96-óta (gyk.: Roots) nem vagyok jóban, mondhatnám úgyis nem vagyunk beszélő viszonyban, úgyhogy nem szólok hozzá...
Idézet
 
 
+1 #1 Sárvári Gábor 2013-02-16 13:32
Senki nem szól hozzá, ehhez a hírhez? Mi? Nem? Akkor én sem! Pedig ez egy jó lemez lesz! Ha pedig nem, akkor is jó lesz! De akkor ne szóljunk hozzá . . . . . Én nem fogok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.