Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cantrell: „Chris volt az utolsó ember a világon, akiről el tudtam volna képzelni, hogy ilyesmi megtörténhet vele”

Zenésztársai, legközvetlenebb barátai teljesen kikészültek Chris Cornell váratlan öngyilkosságától. A Soundgarden tagjai még mindig nem szólaltak meg a tragédiát követően, de Jerry Cantrell már nyilatkozott.

0530jerry

Alapos anyagot közölt Chris Cornellről a Rolling Stone, amelyben David Fricke természetesen szerette volna megszólaltatni az énekes halálának ügyében a Soundgarden tagjait is, ám Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron egyelőre nem akart nyilatkozni a történtekről. Megszólalt viszont Seattle egy másik notabilitása, Jerry Cantrell, aki szintén Chris sok évtizedes jóbarátja volt. „Ő volt az utolsó ember a világon, akiről el tudtam volna képzelni, hogy ilyesmi megtörténhet vele", mondta az Alice In Chains gitárosa. „Ennek a történetnek nem így kellett volna befejeződnie. És nem is ebbe az irányba tartott..."

Cantrell szerint Cornell mindig is Seattle egyfajta szószólója volt, aki egyben barátainak, zenésztársainak, az egész helyi zenei színtérnek is tartást adott. „Mindig nagyon őszinte volt, attól a perctől fogva, hogy megismertem. Én is sok nehézséget megismertem, amikről Chris beszélt a dalaiban, márpedig komoly erőről tanúskodik, ha képes vagy megosztani a gyengeségeidet azokkal, akiknek hallaniuk kell ezekről. Így aztán ők is megállapíthatják: bassza meg, de hát ennek a csávónak is ugyanaz a baja, mint nekem! És emiatt nem fogják magukat annyira egyedül érezni. Chrisben ugyanaz rejlett, amit Layne-ben is egyből megláttam, amikor megismertem: az elkötelezettség, hogy végigvigye mindezt. És amit egyből hallottál: hogy saját hangja, saját hangzása volt. Senki nem szólalt meg úgy, mint ő. Senki nem is fog. Most pedig maradt utána egy űr, ami most már mindig betöltetlen is marad. Soha nem fogunk napirendre térni felette, sosem fogjuk jobban érezni magunkat a történtek miatt, és örökké fájni fog."

Eddie Vedder, aki azért nem vett részt Cornell pénteki temetésén Los Angelesben, mert megkezdődött európai szólóturnéja, a beszámolók szerint teljes amszterdami koncertjét barátja emlékének szentelte, de anélkül, hogy egyszer is kimondta volna a nevét. A Pearl Jam frontembere a jelenlévők egybehangzó állításai szerint többször is a könnyeivel küzdött a színpadon.

 

Hozzászólások 

 
+5 #4 GTJV82 2017-05-30 15:57
Számomra az a felfoghatatlan ebben az egészben, hogy (elvben) szó volt egy új Soundgarden albumról, esetleg Audioslave reuninról koncertek/album szinten, plusz pörögtek Chris életében a szólóalbumok, (elvben) stabil családi háttérrel... tehát nem lehet azt mondani, hogy kreatív, művészi értelemben nem lettek volna még céljai, hiszen úgy nézett ki, hogy jó pár évre előre be van táblázva az élete, mint előadóművész. Nem tudom, miért kellett ennek így történnie.. :(
Idézet
 
 
+7 #3 Halottember 2017-05-30 13:54
Engem általában nem különösebben szokott megérinteni a hírességek halálhíre, de Chrisé és Németh László Fritzé totál padlóra küldött.
Idézet
 
 
+14 #2 Zsolti 2017-05-30 11:52
Az a durva, hogy képtelen vagyok Cornellt hallgatni. Egyik nap betettem a Revelationst, két szám után ki. Ugyanez a Badmotorfingerr el. Gondoltam, oké, Superunknown. Ránézek a borítóra, első dal Let Me Drown, utolsó Like Suicide, na mondom ne már. :/ Áprilisban még vígan bömböltettem max. hangerőn valamelyik hétvégén, de a történtek miatt ezek a dalcímek olyan súlyossá váltak, hogy most konkrétan hallgathatatlan ná tették a lemezt nekem. Túl sok most.
Idézet
 
 
+6 #1 keviny 2017-05-30 10:51
Még mindig képtelen vagyok felfogni, napirendre térni efelett. Valahogy jelenleg úgy érzem, hogy nem is fogok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.