Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapestet is érinti a Mayhem De Mysteriis Dom Sathanas-emlékturnéja

1030mayhemÁprilis 15-én a Dürerben játszik a Mayhem. A zenekar aktuális európai turnéja ráadásul különleges lesz, hiszen teljes egészében eljátsszák majd a koncerteken a klasszikus, 1994-es De Mysteriis Dom Sathanas nagylemez anyagát.

Március 24-én, a svédországi Karlstadban startol a Mayhem következő turnéja, amelynek ezúttal nem egy új lemez az apropója, hanem tematikus jellegű lesz: a zenekar a komplett De Mysteriis Dom Sathanas albumot elnyomja majd a bulikon.

„Először '91-'92 körül hallottam a Mayhemről, amikor kaptam egy levelet Euronymoustól", mondja a koncertsorozatról Csihar Attila énekes. „Nem tudtam, hogy ez a levél az egész életemet megváltoztatja majd: új énekest kerestek, aki beállna Dead helyére a debütáló albumukon. Természetesen elfogadtam az ajánlatukat, és 1993-ban felvettük a De Mysteriis Dom Sathanast, amely a mai napig minden idők egyik legvarázslatosabb lemeze maradt. Olyan kifürkészhetetlen dimenziókba nyitott utat a zene, amelyek túlnyúltak az általunk kezelhetőn: elszabadította a teljes káoszt, amely aztán templomok lángolásáig és egy zenekaron belüli gyilkosságig vezetett. Majdnem lehetetlennek bizonyult megjelentetni a lemezt, de amikor végül '94-ben kijött, maradandó hatást gyakorolt a teljes metalszíntérre. A black metal úgynevezett második hulláma Oslo hideg és sötét undergroundjában született. Eközben a Mayhem összeomlott és elemésztették a lángok, de aztán újjászületett ezekből a hamvakból, amikor néhány régi és újabb tag ismét létrehozta a zenekart. A De Mysteriis Dom Sathanas azonban továbbra is olyan erős és egyedi maradt, hogy még azután sem igazán éreztük volna kényelmesnek egy az egyben előadni élőben, hogy 2004-ben visszatértem a zenekarba. Azonban azóta már sok idő eltelt, és az egész csapat erősebbé, tapasztaltabbá vált. 2016-ban hirtelen úgy éreztük, végre elérkezett az idő, hogy az egész lemezt eljátsszuk, és több mint két évtized után ismét elszabadítsuk azt a fenevadat. Hamarosan ismét életre kel a De Mysteriis Dom Sathanas!"

A turné magyarországi koncertje április 15-én, a Dürerben lesz. További részletek hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
-2 #2 TelekiPál 2016-11-01 14:44
Csak a Panic! at the Disco. Semmi más!
Idézet
 
 
+6 #1 Nornagest 2016-10-30 13:39
KÖTELEZŐ!!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.