Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brian Johnson cáfolja az AC/DC feloszlásáról szóló híreket

0416acAz elmúlt két napban óriásira dagadt az AC/DC esetleges visszavonulása és Malcolm Young vélt vagy valós egészségi állapota körüli találgatások elindította hólabda, így várható volt, hogy előbb-utóbb valaki a zenekarból is megszólal. Brian Johnson énekes egy brit lapnak cáfolta a banda visszavonulásáról szóló híreket, de elismerte, hogy az egyik tag tényleg beteg. Erről azonban korábban is beszéltek már.

„Mindenképpen összejövünk májusban Vancouverben", mondta Johnson a Telegraph nevű brit lapnak, megerősítve februári kijelentését, amikor egy interjúban arról beszélt, hogy az AC/DC hamarosan nekilát a következő lemez munkálatainak. „Felkapjuk a gitárokat, zajongunk egy kicsit, aztán meglátjuk, vannak-e bárkinek is dalai vagy ötletei. Ha bármi érdekes történik, azt rögzítjük." Brian ugyanakkor megerősítette, hogy a csapat egyik meg nem nevezett tagja egészségügyi problémákkal küzd, azt viszont tagadta, hogy mindez az AC/DC karrierjének végét jelentené. „Semmit sem szeretnék mondani a jövőről sem így, sem úgy. Semmit sem zárok ki. A srácok egyike tényleg egy olyan betegségtől szenved, amely nagyon legyengíti, de erről nem szeretnék túl sokat mondani. Nagyon büszke és zárkózott, csodálatos ember. Harmincöt éve barátok vagyunk, és nagyon felnézek rá."

Ez persze nem újdonság, hiszen a zenekar tagjai az elmúlt két évben többször is elárulták, hogy valamelyiküknek komoly egészségügyi problémái voltak, noha sem azt nem mondták el, kiről van szó, sem azt, hogy pontosan mi baja van. Az elmúlt két napban azonban az ausztrál lapokban már egyenesen olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint az AC/DC főnöke, Malcolm Young gitáros állandó ápolásra szorul, és már családtagjait sem nagyon ismeri meg egy pár héttel ezelőtt elszenvedett stroke következtében. Állítólagos jól értesült források azt is tudni vélték, hogy a zenekar tagjai pár hete összejöttek egy kis zenélésre, de Malcolm ilyen állapotban természetesen képtelen volt gitározni, így aztán megállapodtak a feloszlásban.

Johnson korábban megpendítette, hogy a zenekar negyven idei koncerttel ünnepli majd fennállásának negyvenedik évfordulóját, viszont feltűnő, hogy most már némileg óvatosabban fogalmazott ezzel kapcsolatban. „Csodálatos lenne így elbúcsúzni, szóval szeretnénk megcsinálni. De jelenleg még minden a levegőben lóg. Az AC/DC olyan, mint egy összetartó család. Kitartottunk az elveink mellett a '80-as és a '90-es években is, amikor mindenki azt mondta, hogy meg kellene változtatnunk a stílusunkat vagy a ruháinkat. De nem így tettünk, ami a közönségnek bejött, és tudják, hogy hitelesek vagyunk."

Ilyen alapozás után nem vállalkoznánk a helyzet elemzésére, jóslásra meg főleg nem. Nyilvánvalóan nálunk is lesz még szó az AC/DC-ről a következő napokban...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.