Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blythe-ügy: egy rajongó szerint Randy indokoltan lökte le őt a színpadról

Több tanú is védelmébe vette Randy Blythe-ot prágai tárgyalásának harmadik napján szerdán. Milan Poránek, akit az énekes bevallottan lelökött a színpadról, egyáltalán nem érezte agresszívnek Randy vele szembeni fellépését, és jogosnak is tartotta, hogy Blythe lenyomta őt a földre, miután felmászott a Lamb Of God tagjai mellé.

A korábban elhangzottakkal ellentétben Milan Poránek szerint Randy Blythe nem fojtogatta őt a színpadon, és egyáltalán nem volt vele szemben agresszív – még ha bizonyos tanúvallomások, sőt, egyes, a koncerten készült fotók szerint ez is volt a helyzet. „Lehet, hogy így tűnt, de nem így történt", mondta tanúvallomásában Poránek, akiről egyébként Blythe is elismerte, hogy lelökte a színpadról. „Stagedive-olni akartam, de Randy levitt a földre és ott tartott, mert nagyon részeg voltam. Azért lépett fel velem szemben így, amiért úgy viselkedtem, ahogy, és teljesen indokolt is volt, amit tett."

Egy női rajongó szerint, akit szintén tanúként idéztek be, nem kell túl komolyan venni a hasonló jeleneteket egy metal koncerten. „A heavy metal zenekarok mindig dühösnek akarnak tűnni a színpadon, de ami történt, eleve nem tűnt túl komolynak", mondta. Az Abaton klub egyik korábbi alkalmazottja szerint a személyzet tudta, hogy valakihez mentőt kellett hívni a koncert közben, de a pontos részletekkel nem voltak tisztában – ezekről csak azután szereztek tudomást, hogy később a rendőrség megkereste őket.

A per a tervek szerint pénteken már le is zárul, és elvileg aznap ítélet is születik Randy ügyében, akitől az állítólag a frontember által lelökött, majd később fejsérülése következtében elhunyt Daniel Nosek családja még mintegy 10 millió koronás (530 ezer dolláros) fájdalomdíjat is követel. Ha Blythe-ot bűnösnek találják, akár tíz év letöltendő szabadságvesztést is kaphat.

 

Hozzászólások 

 
+1 #11 Vanishpower 2013-02-08 09:20
Én nem mondanám magamat se rockernek, se metálosnak. Azt halgatom ami tetszik és amit jónak tartok. Még akkor is ha néhányan kiröhögnek érte. Az embernek joga van azt halgatni amit szeret, akármi is az. Az üggyel kapcsolaban meg már nem igazán lehet tudni, hogy mivan. Viszont arra is kellene valami szabály amikor a közönség tesz kárt a zenekarban. Pl: bedobnak valami követ. Volt már olyan is, hogy valamelyik énekes/gitárosnak a fogához csapták a mikrofonállvány t. Akkor azt mondják, hogy ilyen ez a szakma. Én mélyen együttérzek a családdal amiért elvesztették a fiúkat és nem tudom, hogy Randy bűnös e. De ott volt a tárgyaláson és nem hiszem, hogy csak megjátsza a rendes ember szerepét. Ettől még lehet ő a bűnös, de arra nem gondoltak, hogy esetleg a "harctéren" taposták össze?
Idézet
 
 
+3 #10 Pista bá 2013-02-08 03:36
Idézet - Venomádi:
Most és itt megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, miért bassza haza a metál vagy egyáltalán bármelyik gitárzene a többi kalap szart, és ezuttal sokunk nevében beszélek. Mert ők írják a számokat, az ő érzelmeik vannak a szövegben.


...hát ez azért csak részigazság.Szerintem egyszerűen vannak zeneszerző zenészek és vannak előadóművész zenészek.Ugyebár a legtöbb metál,illetve rockzenekar is úgy működik,hogy van egy fő zeneszerző a csapatban,aki hozza a zenét,a többiek esetleg a kidolgozásában vállalnak némi részt.Ha a te gondolatmeneted et követve haladunk,akkor eljuthatunk könnyen oda,hogy mi a fenének is van még mondjuk 3 másik ember is az adott bandában,mikor egy embertől származik a zene?Egyszerűen azért vannak,mert kellenek :) Az ilyesmi csapatjáték.Ráadásul az ő dolguk se éppen könnyű,hiszen egy másik ember által írt művet kell a magukévá tenniük és előadniuk...azért ezt a részt is el lehet ám cseszni rendesen :) Persze nyilván a popbizniszen belül is emberek írják a zenét,de ez már legyen azok baja,akik hallgatják :D Elvégre,akik írják,illetve előadják azok legalább pénzt keresnek vele...na de akik hallgatják..? :D
A fejlettebb létformás barátunknak meg üzenem,hogy hallgasson több rockzenét és akkor egyszer talán majd ő is megvilágosodik :)
Idézet
 
 
-4 #9 kt 2013-02-07 20:25
Ameddig a föld kerek, a metálosok mindig azt fogják képzelni magukról, hogy ők egy minden másnál fejlettebb létforma, akik HAZA BASSZÁK A TÖBBI KALAP SZART!
Idézet
 
 
+3 #8 Venomádi 2013-02-07 17:42
Azon túlmenően amit írtam nem kívánok többet hozzátenni, mert nem én vagyok a prágai bíró itt a gép előtt aki veletek akarja ezt megtárgyalni, bár nem kell személyeskedésn ek venni, senki mással sem, mert nem a hatásköröm. Nincs itt arról szó MÉG MINDIG, hogy ne vigye el a balhét, ha ADVA VAGYON egy olyan súlyú bizonyíték ami alapján mehet a vízes lepedő. És ebben az esetben elvárok a szülőktől, és ezt halál komolyan mondom bizonyos szintű tájékozottságot erről az egészről. Hogy nem csirkedarálás folyik ott, és nem lótenyésztés. Sokan nincsenek képben ezekkel a bulikkal, főleg ha szülőkről van szó, így aztán nemsokára a jól ismert gödörben köthet ki ez az ügy, pont abban amit a Priest is megmászott egyik régi számukkal és ahol öngyilkosság történt (legalábbis elnevezték annak).
Biebert meg már kurvára ne hasonlítsuk ehhez az egészhez tényleg, egy olyan taknyot akit a média nevelt és a média adott el, a legnagyobb kurvát a világon. Aki session zenészeket használ, egy deka betűt nem talált ki a "saját" szövegéből, és a zenét is más írja meg helyette. Nem szeretek szélsőségesen különböztetni embereket, de kérem ne tegyük már oda Randy mellé. Most és itt megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, miért bassza haza a metál vagy egyáltalán bármelyik gitárzene a többi kalap szart, és ezuttal sokunk nevében beszélek. Mert ők írják a számokat, az ő érzelmeik vannak a szövegben. Senki nem veheti tőlük amit dalba öntenek, legyen az most akármilyen szélsebes nóta, akármi. Biebernek nincsenek érdemei. Semmi az égvilágon.
Amikor könnyen emészthető popos dalok születnek egy ilyen senkinek, a legnagyobb nulla érzelemmel, csak és kizárólag értékesítésre, és fiatal eszetlen tyúkok nedvesítésére, hol marad az érték majd utána? Sehol. Úgyhogy ezt a bábot, meg a gárdáját amelyik huzogatja fentről, már csak ezért lecsuknám. bár szerencsére kibaszottul nem tud érdekelni, hogy él-e mozog-e ez a szerencsés, úgyhogy magasról le is szarom.
Idézet
 
 
+3 #7 BSND 2013-02-07 14:51
Venomádi

Értem amit mondasz, és valahol egyet is értek vele, de most képzeld magad a halott srác családja helyébe: ezek nem metal arcok, vagy Lamb Of God-rajongók, annyit látnak a dologból, hogy a fiuk elment valami agresszív zajzenére, ahol megölte az énekes. Én megértem, hogy mindenféleképpe n meg akarják büntetni.
A másik, hogy nyilvánvalóan én sem azt mondom, hogy akkor most rohadjon élete végéig a börtönben, de azért ez nem úgy megy, hogy ja, nem direkt csinálta, akkor nem történt semmi. Ez közel sem szándékos emberölés volt, ezt a bíróság is tudja. Pont ezért nem is hinném, hogy 2-3 évnél többet kapna. De azt sem lehet mondani, hogy semmi felelőssége nem volt a dolgokban, mert bassza meg, ha a szervező nem hajtja végre az előre megbeszélt biztonsági intézkedéseket (a kordonra gondolok), akkor le kell fújni a koncertet! Persze értem én, hogy ennyi miatt nem akarták, meg hogy nem szokott ebből baj lenni, de épp most történt baj!
Szóval a szervezők is hibásak, de a banda is!
Mulasztás történt, ami miatt meghalt valaki, és ezért felelősségre kell vonni az illetékeseket. Nyilván nagyban csökkenti a dolog élét, hogy nem szándékosan történt, de attól még fennáll mind Randy, mind a szervezők felelőssége a dolgokban. Egyébként kíváncsi lennék, hogy a szervezőkkel mi a helyzet, biztos vagyok benne, hogy őket is perlik, csak erről nem ír a sajtó.

Azt már csak a végén tenném hozzá, hogy a randys hírek alatti kommentekből leszűrve az emberek nulla objektivitással állnak a dolgokhoz, mivel szeretik a LoG zenéjét. Bezzeg ha Justin Bieber csinálta volna ugyanezt, akkor már mindenki a fejét akarná!
(Mondjuk ez előző kommentedből azt szűröm le, hogy ez rád nem vonatkozik).
Idézet
 
 
+6 #6 xdespisedkidx 2013-02-07 10:13
Azok után ami Dimebag-el történt elmegy a picsába az összes "rajongó" aki a színpadon akarja játszani az agyát 10 másodperc hírnévért cserébe.
Idézet
 
 
+6 #5 Venomádi 2013-02-06 21:31
Idézet - BSND:
Venomádi
Azért kíváncsi vagyok, hogy akkor is ilyen lazán állnál-e hozzá a büntetések kiszabásához, ha mondjuk a te egyik családtagodat ölték volna meg.


Azért mert meg kell tanulni elfogadni dolgokat. És már sok dolgot el kellett fogadnom nekem is amik fájtak. Most hát persze lehetne bőszen osztani, hogy de ez mégis csak valakinek a gyereke. Hát szerintem az, hogy kinek mi a legnagyobb fájdalom maradjon csak szubjektív minden egyén számára, így bátran kimondom, hogy én már túl vagyok legalább két traumán. A lényeg az elfogadás, vagy elengedés. Azokon az embereken ha valóban a fájdalomküszöbü ket feszegeti ez a dolog, a világ összes szarba mártott pénze sem segít majd a lelki bajukon. És hogy kíváncsiságodat csillapítsam: ha ez velem történne meg, nem feltétlenül hajszolnám be ezt a szerencsétlen embert a hűvösre amíg hitelt érdemlő bizonyíték nem kerül elő, és nem biztos, hogy ülnék 3 évet rajta mint ahogy történt itt is. Maradjuk annyiban bűzlik az egész. Sokat jelente nekem ,hogy együttműködő, és nem fut el az ügy elől. Enyhébben venném. Mint ahogy írtam, de ismétlés a tudás anyja, nem egy kibaszott sorozatgylikosr ól van itt szó(remélem) hanem egy zenészről. Már az elején elvetném annak a gyanúját is, hogy szándékosan történt, amiért már nem tudnék rá annyira haragudni, mint alap esetben. Jobban idegesítene, ha egy nyílvánvalóan erre "szakosodott" figura követ el direkt gyilkosságot. Azt kínpad alá küldeném.
Amúgy ez a baromi klisé szöveg, hogy kíváncsi vagy mit tennék a helyükben. Így is csak tippelni mertem, mert ez egy igen hülye kérdés. Mint mondtam az elengedés a legfontosabb, mert nincs és kész. És nem csak a fingást, hanem olyan fontos dolgokat, ami egykor jelen voltak.
Idézet
 
 
+6 #4 BSND 2013-02-06 21:12
Venomádi
Azért kíváncsi vagyok, hogy akkor is ilyen lazán állnál-e hozzá a büntetések kiszabásához, ha mondjuk a te egyik családtagodat ölték volna meg.
Idézet
 
 
+5 #3 Venomádi 2013-02-06 20:32
És miért kéne, hogy fájjon neki? Nem értem ez a világ ilyen, hogy mindenki szopjon be annyit amennyit a másik csak ezért? Ha teszem azt csecsemőgyilkos vagy valami elbaszott lény, akkor még adom, hogy húzzák rá a lepedőt rendesen, meg esetleg csengessék ki a gatyájából, legalább 5 millával. Ez az ember akármit is csinált, kész arra, hogy tovább lépjen. Az a gyerek meg akármit is zsonglőrködött, meghalt kész, megy az élet tovább. A Közel-keleten nem csámcsognak ennyit a gyerekek és nők kínzásáról, pedig aztán megérné azt a tarifát komolyan ehelyett is.
Idézet
 
 
+4 #2 BSND 2013-02-06 19:12
Idézet - vtl:
Sose értettem azokat a hozzátartozókat , akik fájdalomdíjat követelnek. Attól nem fog feltámadni szerencsétlen áldozat és nekem csak sima nyerészkedésnek tűnik.
Remélem a bíróság igazságosan fog ítéletet hozni.

Az ilyen esetekben nem azért követelnek pénzt, mert azt hiszik, hogy akkor feltámad az áldozat, hanem azért, hogy ne csak annyi legyen a büntetés, hogy az elkövető üdül másfél évet a sitten, aztán szevasz.
Ha pénzt is be kell fizetnie, az gyakorlati szempontból sokszor jobban fáj az illetőnek, mint valami jelképes börtön.
Idézet
 
 
+15 #1 vtl 2013-02-06 17:16
Sose értettem azokat a hozzátartozókat , akik fájdalomdíjat követelnek. Attól nem fog feltámadni szerencsétlen áldozat és nekem csak sima nyerészkedésnek tűnik.
Remélem a bíróság igazságosan fog ítéletet hozni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.