Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Biztos, hogy soha nem fogunk újjáalakulni”

Vannak újjáalakulások, melyek bekövetkezte borítékolható, és olyanok is, amik soha nem fognak megtörténni. Ha hihetünk Rob Zombie-nak, a White Zombie visszatérése mindenképpen az utóbbi kategóriába tartozik: az énekes szerint a világ legértelmetlenebb dolgai közé tartozna felmelegíteni a '90-es évek közepén hihetetlenül népszerű metal banda levesét.

„Nem látom értelmét a dolognak", mondta egy esetleges újjáalakulásról Rob az angol RockAAA-nek. „Azt hiszem, akárcsak a legtöbb hasonló esetben, itt is arról van szó, hogy egy csomó mindenki ápol maradandó emlékeket a White Zombie-ról. Láttam őket 14 évesen, és a világ legjobb koncertje volt... Ha viszont ma néznének meg minket, lehet, hogy azt mondanák, bárcsak sosem vettek volna jegyet erre a szörnyű bulira. Szóval jobb az ilyen dolgokat nem bolygatni. John Tempesta kivételével egyébként sem beszéltem senkivel a bandából lassan tizenöt éve..."

A White Zombie témakör a csapat egykori basszusgitárosa, Sean Yseult nemrég kiadott életrajzi kötete, az I'm In The Band - Backstage Notes From The Chick In White Zombie kapcsán merült fel többször is az utóbbi hónapokban. A könyvben Yseult – aki egy időben nemcsak zenésztársa, de barátnője is volt Robnak – azt állítja, hogy a White Zombie feloszlásához vezető első mérföldkő Ivan DePrume dobos kilépése volt. Mindez azért érdekes, mert a csapat DePrume távozása után vált sikerbandává az 1992-es La Sexorcisto: Devil Music Vol.1. és az 1995-ös Astro-Creep: 2000 albumok révén. „Nem olvastam a könyvet, így ehhez nem is tudok hozzászólni. Alig emlékszem már azokra az időkre, úgyhogy örülök, hogy van olyan, aki igen", kommentálta a témát Zombie. „Mindenki imád olyan sztorikat kreálni, amik nem felelnek meg a valóságnak. Nem hinném, hogy ez fair dolog lenne. Ivan kilépett, John Tempesta belépett, és a zenekar jobban szólt vele, mint valaha. Tovább játszottunk, egyre jobb lemezeket készítettünk, egyre többet turnéztunk. Szóval aligha függ össze egymással a két dolog."

Abban mindenesetre egyetértés van a régi tagok között, hogy nem keresik egymás társaságát. „Rob egyikünkkel sem beszélt egy szót sem, mióta feloszlottunk", nyilatkozta Sean Yseult is. „Onnantól kezdve, hogy nem vagy bent a világában, nem is létezel számára. Egyszerűen továbblép. Nincsenek bennem negatív érzelmek vele szemben, ő szimplán csak ilyen."

A White Zombie feloszlását követően a csapat sikereit szólóban is továbbvivő Rob Zombie jelenleg tavalyi albuma, a Hellbilly Deluxe 2: Noble Jackals, Penny Dreadfuls And The Systematic Dehumanization Of Cool anyagával koncertezik Európában. Emellett gőzerővel dolgozik új horrorfilmjén, a The Lords Of Salemen is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.