Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Benne van a számban az a bizonyos klasszikus Dokken-hangzás”

Október 27-én jelenik meg a Dokken új, tizenharmadik nagylemeze. Az album címe a klasszikus 1984-es dal nyomán Heaven Comes Down lesz.

0809dokken

Tizenharmadik albumát hozza ki ősszel a Dokken. A Heaven Comes Downon a csapat évek óta fix koncertfelállása játszik majd rajta, azaz Don Dokken énekes társai Jon Levin gitáros, Chris McCarvill basszer és B.J. Zampa dobos. Noha a klasszikus éra szólógitárosa, George Lynch bandája, a Lynch Mob az utóbbi időszakban rendszeresen ad közös koncerteket a Dokkennel, amelyeken rendszerint színpadra is lép Donnal néhány dal erejéig, az ő felbukkanásáról nincs szó az új anyagon, az egyetlen régi haver vendégként Mark Boals, aki háttérvokálokkal járult hozzá a végeredményhez. A produceri feladatokat Don mellett Bill Palmer látta el, a keverést pedig Kevin Shirley végezte. „Az új lemez és a jövő érdekel, nem a múlt, főleg, hogy utóbbi kapcsán még ma is állandóan a színpadon és stúdión kívüli súrlódásokról van szó – mondja az énekes. – Unalmas állandóan a hadakozásokról hallani, mert most az új album a lényeg. Az új album, a mostani bandámmal. Hosszú ideig készült, de végső soron szerintem sikerült valami igazán különlegeset készítenünk."

dokken_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Fugitive
02. Gypsy
03. Is It Me Or You?
04. Just Like A Rose
05. I'll Never Give Up
06. Saving Grace
07. Over The Mountain
08. I Remember
09. Lost In You
10. Santa Fe

Az első dal Fugitive címmel máris meghallgatható. „Benne van a számban az a bizonyos klasszikus Dokken-hangzás, tökéletesen lehet bömböltetni a sztrádán!" – mondja Don. A Dokken legutóbbi stúdiólemeze, a Broken Bones 2012-ben jött ki.

 

Hozzászólások 

 
#1 queensryche999 2023-08-09 19:18
Egy kicsit több erőfeszítést tolhattak volna a klipbe, DE nem ez a lényeg. Tetszik, hogy Don egy cseppet sem akart más zenét csinálni, mint amit a klasszik érában. Az énekszólamok már nem olyanok, de ismerjük az okokat. Stúdióban szépen meg lehet oldani sok felénekléssel és némi rásegítéssel, ha kell. (A koncertvideók alapján élőben sajnos nem sok köszönet van abban, amit Don csinál - ének -, de ha boldoggá teszi és van rá fizetőképes kereslet, hajrá!)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.