Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bemutatta „új” frontemberét a Ghost, nyáron érkezik a negyedik nagylemez

Valamikor nyáron érkezik a svéd Ghost negyedik nagylemeze. A zenekar megjelenés előtti szokása szerint „új” frontembert mutatott be a héten egy speciális chicagói koncerten.

0408cc

Ismét megújult Tobias Forge, a Ghost frontembere: az eddig Papa Emeritus három változataként fellépő énekes/mindenes innentől fogva Cardinal Copiaként, ismét módosult imázzsal vezényli majd a zenekart. A „váltás” köré kerített legendárium szerint Cardinal Copia nem a pápák vérvonalába tartozik, ezért is fest némileg másképp elődeinél – ugyanakkor a jelentősebb kinézetbeli különbség alighanem annak is betudható, hogy a legutóbbi Meliora lemez megjelenése óta a frontember hivatalosan is leleplezte magát, vagyis a Ghost inkognítója különböző okokból végleg szertefoszlott.

Cardinal Copia először április 6-án, egy chicagói akusztikus minikoncerten lépett színpadra, hivatalos élő bemutatkozása pedig május 5-én, a kaliforniai Riverside-ban lesz. Utóbbi fellépés a Rats On The Road turné nyitóbulija, amely már a zenekar negyedik nagylemezét hivatott népszerűsíteni. Az egyelőre cím nélküli anyag valamikor nyáron jön ki a Loma Vista kiadónál, és Tom Dalgety, illetve Andy Wallace segítségével rögzítette a csapat: olyan dalok kerülnek majd fel rá, mint a Rats, a Life Eternal, a Faith és a Dance Macabre. „Nagyon világos hangzásképű a lemez, de közben nagyon súlyos is, de nem a Metal Hammer nézőpontjából, vagyis nem kizárólagosan metal az egész”, mondta az angol Metal Hammernek Forge a zenéről. „De súlyos album súlyos témával. Nagyon komoly az atmoszférája. Technikailag egy Ghost-dal éppúgy állhat csak zongorás témákból és énekből, mint ahogy végig zúzós, súlyos hard rock is. Semmilyen szinten sem akarom hozzájuk mérni magunkat, de a munkamódszerünk kicsit olyan, mint a Queené volt: kizárólag arra koncentrálunk, hogy nagyon jó dalokat nyomjunk, azzal pedig nem foglalkozunk, hogy eközben egy adott recepthez tartsuk magunkat.”

 

Hozzászólások 

 
#1 LF 2018-04-09 09:33
HeHe \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.