Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bemutatkozott élőben az új felállású Sabaton

Megkezdte amerikai turnéját a szinte teljesen megújult felállású Sabaton, akik augusztusban ismét fellépnek Magyarországon is. Érdekesség, hogy a zenekar egyelőre billentyűs nélkül, ötös felállásban nyomul a tengerentúlon - hogy miként, arról már egy rövid videó is megtekinthető.

Vízumproblémák miatt ugyan az első három buli elmaradt, de április 15-én végül a texasi San Antonióban megkezdődhetett a svéd Sabaton amerikai turnéja. A körút már csak azért is bír különös jelentőséggel, mert a csapatból nemrég négy tag is távozott, és itt debütált élőben az új leosztás, amelyben mindössze Joakim Brodén énekes és Pär Sundström basszusgitáros képviselik az állandóságot. Az új gitárospáros a Nocturnal Rites-ból ismert Chris Rörland és a Winterlongban, illetve a Raubtierben zenélt Thobbe Englund, a dobos pedig a Baltimoore-ban, illetve a Preyben bemutatkozott Robban Bäck. Mivel a banda egyelőre nem talált megfelelő billentyűst, továbbra is Daniel Myhr témáit használják élőben, méghozzá samplerről.

A Sabaton május 25-én megjelenő új albumát, a Carolus Rexet svédül és angolul is rögzítette a banda. Az anyagnak természetesen megjelenik egy olyan speciális kiadása is, amelyben mindkét verzió helyet kap majd. A lemez a Svéd Birodalom 1561 és 1721 közötti történelmével foglalkozik, és a banda dalok témájához illően döntött úgy, hogy anyanyelvén is rögzíti az albumot. A svéd alapkiadás természetesen az utóbbi lesz, míg Európa többi részén az angol nyelvű változatot teríti majd a Nuclear Blast, méghozzá eltérő borítókkal, de hozzáférhetővé tesznek egy olyan kiadást is, amelyben mindkét diszk helyet kap. Ha mindez még nem lenne elég, a csapat a Rammstein Feuer Frei című dalát is rögzítette nyilvánvalóan németül, de egyelőre még nem tudni, ez hol és mikor lesz majd hozzáférhető.

A két változat dallistája az alábbi:

Angol verzió
01. Dominium Maris Baltici
02. The Lion From the North
03. Gott Mit Uns
04. A Lifetime of War
05. 1 6 4 8
06. The Carolean's Prayer
07. Carolus Rex
08. Killing Ground
09. Poltava
10. Long Live the King
11. Ruina Imperii

Svéd verzió
01. Dominium Maris Baltici
02. Lejonet från Norden
03. Gott Mit Uns
04. En Livstid i Krig
05. 1 6 4 8
06. Karolinens bön
07. Carolus Rex
08. Ett Slag Färgat Rött
09. Poltava
10. Konungens Likfärd
11. Ruina Imperii

A lemez producere egyébként Peter Tägtgren volt, aki vendéghörög is az egyik új dalban, és úgy vélekedik: a Carolus Rex új mércét állít majd fel azt illetően, hogyan kell szólnia egy heavy metal albumnak a 21. században. A Sabaton a munkálatok közben karrierje során első ízben dolgozott külső szakértővel a szövegek terén: egy ismert svéd történészt, Bengt Liljegrent kérték fel segítőnek.

A Sabaton is fellép az augusztus 2-4. között megrendezésre kerülő FEZEN fesztiválon, ahol rajtuk kívül a Machine Head, a Kreator, a Testament, a Sepultura és a Korpiklaani is tiszteletét teszi.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.