Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bejelentette visszavonulását és búcsúturnéját a Mötley Crüe

Amint az várható volt, január 28-án, egy nagyszabású Los Angeles-i sajtókonferencián hivatalosan is bejelentette majdani visszavonulását és grandiózus búcsúturnéját az amerikai rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekara, a Mötley Crüe. A csapat júliustól indul útnak Alice Cooper társaságában, és megkezdődik a Neil Strauss-féle legendás biográfia megfilmesítése is.

0129mtleyfinal

Hamarosan befejeződik a Mötley Crüe karrierje: Nikki Sixx, Vince Neil, Tommy Lee és Mick Mars kedden a sajtó képviselői előtt írták alá az erről szóló formális nyilatkozatot, amelynek értelmében 2015 végén, a Final Tour néven futó koncertsorozat befejezésével beszüntetik tevékenységüket. A Live Nation és a Dodge autókonszern által szponzorált turné július 2-án indul a michigani Grand Rapidsben, és november végéig gyakorlatilag folyamatosan úton tartja majd a bandát Észak-Amerikában. A koncerteken a korai idők egyik fő zenei hatása, egy másik rocklegenda, Alice Cooper lesz a Mötley speciális vendége. Mint a tagok a sajtótájékoztatón megerősítették, a döntés közös és baráti, és 2015 után sem fejezik be a zenélést, csak éppen a Crüe szenderül jobblétre a lehető legjobbkor, a csúcson.

A turnéval párhuzamosan végre megkezdődnek a The Dirt könyv régóta esedékes megfilmesítési munkálatai is. A filmet Jeff Tremaine rendezi majd, a csapat tagjai pedig társproducerként működnek közre az alkotás elkészítésében. A szereplőkről egyelőre nem tudni semmit. Emellett egy igen komoly sikerekre ácsingózó country tribute is készül még idén a banda dalaival, rajta olyan elsővonalas szupersztárokkal, mint Taylor Swift vagy Tim McGraw.

A zenekar korábban egy esetleges új stúdióalbumról is beszélt, erről azonban most nem ejtettek szót, így elképzelhető, hogy a 2008-as Saints Of Los Angelesnek már nem készül utódja. A Mötley idén már biztosan nem bukkan fel Európában, hiszen ősz végéig Amerikában játszanak, de mivel korábban rendszerint világkörüli búcsúturnét emlegettek, 2015-ben bizonyára az európai hívek is megnézhetik majd őket.

 

Hozzászólások 

 
#20 giovi 2014-08-24 10:06
Kickstart, Wild Side, Live Wire
A Girls is óriási. Azt a lemezt hallottam először.
De még negyediknek betenném a Primal Sream-et is.
Idézet
 
 
+1 #19 Just a chick 2014-08-24 09:21
#Giovi
Elég nehéz választanom, mert az összes számukat szeretem szinte kivétel nélkül, de komolyan! Viszont a Girls girls girls, az biztos benne lenne a kedvenceim közt. Neked?
Idézet
 
 
+3 #18 giovi 2014-08-22 10:58
Ez az, Chicky!
A kor nem számít!
Melyik a három kedvenc nótád? Érted, ha mostantól megsemmisülne az összes zenéjük, melyik hármat tartanád meg?
Köszi
Írjatok ide mások is, Crue-fanok, toljuk már meg ezt a témát. Aztán menjünk együtt koncertre. '91-ben egy akkori haverom, aki szintén szereti a bandát, nem is mondta, hogy ott lesz, aztán az első sorban "összefutottunk". Robi, hol vagy? Kéne a számod vagy valami. Andris vagyok Egerből :-)
Idézet
 
 
+3 #17 Just a chick 2014-08-22 09:41
Egyetértek veled #Giovi, bár magam mindössze 20 évével nem mondhatom el magamról, hogy részt vettem a Budapesti koncertjükön, vagy úgymond "ősfan" vagyok, de nagyon kedvelem a zenéjüket, nem számít, hogy hány éve hallgatom és az sem, hogy lány vagyok. Őszintén sajnálom, hogy befejezik, de tisztelem bennük, hogy felvállalják, kész ennyi, nem b@szuk át a fejeteket, mint a többi banda. (Nagyon hangoztatják mind a 4-en, hogy ez az utolsó kör, nem hiszem, hogy segget csinálnának a szájukból, ahogy tudom, az nem jellemző rájuk!) És jövőre szeretnék, sőt nem szeretnék, ott leszek valamelyik európai állomáson, nagyon jó lenne velük találkozni, az viszont lehet, hogy nem fog összejönni sajnos. De látni mindenképpen szeretném őket, eddig már két legendás, régi zenekart is sikerült látnom, akiket nagyon szerettem volna. Az egyik volt a Queen 2012-ben és az Iron Maiden most júniusban. A Mötleyt sem fogom kihagyni! Kickstart my heart!
Idézet
 
 
+5 #16 giovi 2014-08-21 23:18
'88-ban hallottam először, azonnal megfogott, azota a kedvenc bandám. Nem nyálasok stb., ez maga a RNR. '91-ben ott voltam a Népstadionban a Monsters Of Rock-on, az első sorban, életem első koncertje volt 17 évesen. Sixx kidobta az összetört gitárját közénk, szétkaptuk, mint a piranhák a tehenet, ma is megvannak a darabok. Vettem egy pólót a koncert előtt, a hátán felirat: Crue Fans Are The Best, F..ck The Rest - ha bárki még fikázná a Crue-t, bekaphassa. Ezt a pólót fogom felvenni, amikor elmegyek egy koncertre ezen a Final Tour-on, és jól kitombolom magam elöl. Ja, 23 éve 800 Ft volt a jegy a Monstersre (Queensryche, Motley, Metallica, AC/DC), most biztosan 20-30 lesz egy sima álló. Amerikaban 4000 dolcsi egy Ultimate VIP csomag, abban talizol a bandával, etetnek-itatnak, kapsz egy Motley-gitárt, stb. Ha össze tudom hozni, az lesz. Ez a világ legjelentősebb turnéja, mert az elmúlt 30 év legnagyobb rockbandája a Motley. Ha a Skid Row eddig bírta volna együtt, lehetne a második. Láttam őket a Fezenen, nagy buli volt, de Seb nélkül nem az igaziak. Vissza a Crue-ra: jó a Corabi-album zeneileg, de az nem az ős-Motley. Vince Neil nélkül nem az. Ahogy Tommy Lee nélkül sem volt az, hiába dobolt kiválóan szegény Castillo az óriási Tattoo-albumon (érdemes meghallgatni a demo-verziót is, olyan, mint a kígyóméregből készült f.szkorbács). Aki még nem értené: sorsszerűen ez a négy ember alkotott egy bandát, ahol időnként más állt be egy-egy helyre, de ez a banda igazából mindig ez a négy arc maradt. Nézd meg, a 80-90-es évekből melyik csapat maradt meg? Ki tud 30 év után is olyan bulit nyomni, hogy leég a hajad? A Crue. Nézd meg a Yt-on. Nincs már Guns, Jovi, Poison, senki, csak a Motley. Megírták az adrenalin himnuszát, a Kickstart My Heart-ot, már csak ezért is Hall Of Fame járna. Ők a RNR fenegyerekei kövéren, 50 fölött és félig rokkantan is. Amikor Mick felbőgeti a Fenderen a Kickstartot, na akkor a fikamatyik behúzzák nyakukat, mi meg üvöltjük: CRUE-CRUE-CRUE...
Idézet
 
 
+4 #15 queensryche999 2014-02-02 01:40
Idézet - Just a chick:
Hát, nem tudom Én személy szerint sajnálom, hogy befejezik. Nem régóta, kb. 1 bő éve ismertem meg a zenéjüket , a Girls, girls, girls számukkal belopták a szívembe magukat. Azóta már-már number1 rajongó lettem.


Érdekes. Fogalmam sincs, milyen lehet 2013-ban megismerni egy olyan bandát, amit bár nagyon sokan ismernek és tulajdonképpen kult-státuszban van, de mégis, a mai zenei környezet (zenecsatornák, rádiók) egyáltalán nem kedvez neki. Persze ott a net, mint elsődleges rockzenei forrás, de ez akkor is más, mint mondjuk 90-ben hallani először az emtívín a 'kickstart my heart' klipjét, vagy egy rádióműsorban valamelyik nótát. Nem tudom, mennyire érthető, amit írok, a korszellemre gondolok. Mert akik a '80-as években hallották először, még nem olvashattak/láthattak olyan infókat (legalábbis nem túl sokat), amik azt sugallnák nekik, hogy "ez valami kult dolog kell legyen" (kb. mint amikor Sabbath-ot hall először valaki, vagy Hendrix-et, Pink Floyd-ot, Dream Theatert és látja visszamenőleg a cikkeket/interjúkat/hájpot stb és azt gondolja, hogy "öööö, ennek elvileg nekem baromira be kéne jönnie, mer' mindenki szerint kurva jó".

A lényeg, hogy ezek szerint működik a Mötley az olyanoknál is, akiknek ez ugyanolyan új zenei élmény - koruknál fogva, vagy mert eddig kimaradt nekik a rockzene -, mint mondjuk az új Killswitch Engage album, vagy valamelyik tök friss rock/metal formáció.
Idézet
 
 
#14 Wild92 2014-02-01 20:57
15 ezer fölött biztosan :/ :)
Idézet
 
 
+5 #13 Just a chick 2014-01-31 23:01
Hát, nem tudom Én személy szerint sajnálom, hogy befejezik. Nem régóta, kb. 1 bő éve ismertem meg a zenéjüket , a Girls, girls, girls számukkal belopták a szívembe magukat. Azóta már-már number1 rajongó lettem. Sosem a zenészek jelleme, inkább a zenéjük az, ami megfogott, de az nagyon ott van nálam. Jó pörgős, vad és a mai lehangolt világunkban olyan üdítő őket hallgatni, a maguk tipikus rock hangzásával! Akinek nem tetszik, az ne hallgassa, kész. Sosem értettem, hogy miért kell szidni egy bandát, ha számomra közömbösek. Lehet, hogy nagyon pénzszemléletű, kapzsi emberek alkotják a zenekart, de Istenem, nem mindegy a jellemük? Hiszen úgyis a zene ami eljut hozzánk...Megfogadtam, hogy legalább 1 koncertjükön ott leszek és ebből nem engedek, jövőre találkozunk! Esetleg valaki mondana egy irányárat, amennyiért jegyet lehet venni a show-ra, egy átlag jegyet, mondjuk úgy a tömeg közepe felé. Mert azt nem tudom, hogy kb. mennyiért "adják magukat"...
Idézet
 
 
+2 #12 Peti 2014-01-31 11:40
Vince Neil-nek idegesítő hangja van, Tommy Lee és Nikki Sixx karaktere vitte a csapatot, totál érdektelen.
Idézet
 
 
+4 #11 sanyi 2014-01-30 22:19
Idézet - carrast:
MÖTLI KRŰ? ez milyen banda?

Ha már ilyen viccesek vagyunk, akkor azt "Motli Krú"-nak kell kiejteni. Egyébként meg kibaszott jó zenekar.
Idézet
 
 
-8 #10 carrast 2014-01-30 17:09
MÖTLI KRŰ? ez milyen banda?
Idézet
 
 
+1 #9 Simon Zoltán 2014-01-30 16:24
Idézet - extremeblast:
Idézet - Simon Zoltán:
Idézet - extremeblast:
Ezt vártam amióta először hallottam ezekről . Biztos sokak lelkébe gázolok most, de sosem álhattam ezt a zenekart.

Ezt a véleményed nyugodtan megtarthattad volna magadnak, mert biztos tudnék mondani én is néhány olyan zenekart, akik befejezhetnék végre, és a Te kedvenceid. Gondolom nem örülnél ha hasonlókat olvasnál...

Nyílván azért tettek ide hozzászóláslist át a Shock szerkeztői, hogy mindenki elmondhassa/leírja a véleményét, miért kellene megtartsam magamnak?? Ha pozitív lenne a kommentem akkor persze ok, mi? Nem vitatkozni akarok , csak kérdezem.

Nyilván tiszteletben kell tartani a negatív véleményt is. Mindenesetre én úgy éreztem ennek elég vitaindító jellege volt. Ha negatív kritikával vagyok egy zenekarról akkor azt megtartom magamnak, nem teszem közkinccsé.
Idézet
 
 
+3 #8 extremeblast 2014-01-30 14:52
Idézet - Simon Zoltán:
Idézet - extremeblast:
Ezt vártam amióta először hallottam ezekről . Biztos sokak lelkébe gázolok most, de sosem álhattam ezt a zenekart.

Ezt a véleményed nyugodtan megtarthattad volna magadnak, mert biztos tudnék mondani én is néhány olyan zenekart, akik befejezhetnék végre, és a Te kedvenceid. Gondolom nem örülnél ha hasonlókat olvasnál...

Nyílván azért tettek ide hozzászóláslist át a Shock szerkeztői, hogy mindenki elmondhassa/leírja a véleményét, miért kellene megtartsam magamnak?? Ha pozitív lenne a kommentem akkor persze ok, mi? Nem vitatkozni akarok , csak kérdezem.
Idézet
 
 
+8 #7 the raven 2014-01-30 11:53
Idézet - extremeblast:
Ezt vártam amióta először hallottam ezekről . Biztos sokak lelkébe gázolok most, de sosem álhattam ezt a zenekart.

Én sem bírom őket,de még a stílust sem,de nem is akartam ilyet,egyszerűe n nem hallgatom ezeket.Nem hiszem,hogy bármilyen kárt okozott neked a létezésük.Az ízlésen meg tök felesleges vitatkozni.
Idézet
 
 
+7 #6 Simon Zoltán 2014-01-30 09:20
Idézet - extremeblast:
Ezt vártam amióta először hallottam ezekről . Biztos sokak lelkébe gázolok most, de sosem álhattam ezt a zenekart.

Ezt a véleményed nyugodtan megtarthattad volna magadnak, mert biztos tudnék mondani én is néhány olyan zenekart, akik befejezhetnék végre, és a Te kedvenceid. Gondolom nem örülnél ha hasonlókat olvasnál...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.