Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Baby’s Got Temper: The Prodigy-feldolgozás az Omega Diatribe-tól

Váratlan anyaggal rukkolt elő at Omega Diatribe, hiszen kevesek fejében fordulhatott meg a gondolat, hogy éppen egy The Prodigy-feldolgozással fogják örvendeztetni a nagyérdeműt. Pedig így történt.

0401od1

A zenekar alapító gitárosa, Hájer Gergő az alábbiakat nyilatkozta a dal kapcsán. „Nem hiszem, hogy bárkinek is meglepő lesz az átdolgozásunk apropója. A nemrégiben elhunyt Keith Flint és az egész Prodigy iszonyatosan nagy hatással volt ránk már a kezdetek óta, mind attitűdben, mind zenei revolúció tekintetében, ezért kötelességünknek éreztük azt, hogy ilyen formában tisztelegjünk a formáció oszlopos tagja előtt, aki saját kezével vetett véget életének március 4-én. Az átdolgozás ötlete mégis teljesen spontán jött. Miközben a Prodigy-bakeliteket nyálaztam át gyászolás gyanánt, szembetűnt, hogy a Baby's Got A Temper maxin van egy acapella verzió a dalból. Azonnal jött a sugallat, hogy ez mennyire súlyosan hatna a mi hangszerelésünkbe átültetve úgy, hogy Milán orgánuma adja az ellenpólust a refrénben. Rögtön vázoltam is az ötletet a többieknek, akik elsőre nem igazán tudták hova tenni a dolgot, de miután pár nap múlva küldtem nekik egy demót, hogy mi lenne az elképzelés, mindenki egyöntetűen úgy gondolta: ezt meg kell csinálnunk!”

A feldolgozáshoz egy látványos klip is készült. „A videó koncepciója a basszusgitárosunktól, Ákostól, illetve az egyik videós cimboránktól, Spengler Lászlótól származik, akivel már az első lemezünk óta együtt dolgozunk. Amolyan görbe tükröt szerettünk volna tartani a napjainkban működő tejüzemeknek, ami egyébként szorosan kapcsolódik az eredeti kliphez. A klip főszereplője egy kedves hölgyismerősünk, aki örömmel fogadta a felkérésünket, miután vázoltuk neki, hogy miről lenne szó. Az anonimitását megőriznénk.”

A HangSúly zenei díj kategóriái közül az év koncertzenekara, valamint az év stúdióprodukciója díjat is bezsebelő zenekar jelenleg a négy országot érintő Rise Above The Sky turné utolsó állomásai előtt áll, így a fesztiválszezonig április 21-én, a székesfehérvári Nyolcasban, illetve április 27-én, a komlói Zrínyi Klubban lehet elcsípni őket.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.