Shock!

február 24.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az Old Star az Arctic Thunder nagytestvére: töményebb, és még jobbak a riffek”

Május 31-én új albummal jelentkezik a Darkthrone, amelyről máris meghallgatható az első előzetes dal. Az Old Star három évvel követi a sorban az Arctic Thundert.

0321dt

2016-ban jött ki a norvég Darkthrone legutóbbi lemeze, az Arctic Thunder, tavasz legvégén pedig végre megérkezik a folytatás is Fenriztől és Nocturno Cultótól. Az Old Star Fenriz szerint az előző anyagok vonalán megy tovább: „Ismét itt vagyunk a riffekkel! Már az Arctic Thunder után nem sokkal nyilvánvalóvá vált, hogy ugyanabban a stílusban folytatjuk: régi, fekete heavy metallal, benne lassú thrashsel, klasszikus doommal és lassú death metallal. Miközben az elmúlt húsz évben rengetegen inkább a '70-es évek hangzását célozzák be, a mi új anyagunk keverése jobban idézi a '80-as éveket, mint akármelyik korábbi. A dalok pedig metalosabbak, mint valaha! Ted nótáiban sok blackes elem is rejlik, gyorsabb, lassabb, de doomosabb részek egyaránt, több visszatérő témával. Az én dalaim lineárisabbak. Ez is egy ősrégi, '80-as évekbeli underground trükk: kiállások, végig lassú heavy metal vagy lassú thrash, klasszikus doom darkthrone_cvagy lassú death metal. Mindent összevetve ez az eddigi leginkább '80-as éveket idéző lemezünk, és a legmetalosabb is mind közül, olyan dobhangzással, ami nagyon tipikusan a '80-a évek amerikai és német piacát idézi. Meg persze az elátkozott szövegeimmel. Úgy érezzük, az Old Star az Arctic Thunder nagytestvére: töményebb, és még jobbak a riffek is."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek:

01. I Muffle Your Inner Choir [06:26]
02. The Hardship Of The Scots [07:36]
03. Old Star [04:28]
04. Alp Man [05:27]
05. Duke Of Gloat [06:49]
06. The Key Is Inside The Wall [07:24]

Az első előzetes dalt The Hardship Of The Scots címmel máris bemutatták. Koncertek természetesen továbbra sem várhatók a csapattól.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.