Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az eredmény a legfényesebb reményeket is messze meghaladja”

0125rofTavaly kilépett a Rhapsody Of Fire-ből Fabio Lione énekes és Alex Holzwarth dobos, az átalakult felállású zenekar pedig egy Legendary Years című, újrajátszós albummal debütál a hónap végén. Az anyagról most meghallgatható a Land Of Immortals friss verziója.

Giacomo Voli énekessel és Manu Lotter dobossal megerősödve, május 26-án új nagylemezt ad ki a Rhapsody Of Fire, amely ugyanakkor nem lesz annyira nagyon új: a 75 perces, Legendary Years címet kapott kollekció az elődzenekar Rhapsody első, azaz legsikeresebb, 1997 és 2002 közötti korszakának dalaiból válogat újravett formában. A csapat tehát teljesen újravett tizennégy régi szerzeményt, amelyet aztán Seeb Levermann hangmérnök segítségével formáztak a mai kornak megfelelő színvonalúra. „Nem annyira általános, hogy a zenekarok ilyen régi, történelmi szerzeményeket rögzítenének újra, mert sokakból kicsit hiányzik ehhez az önbizalom, vagy mert sok zenész és rajongó számára a múlt érinthetetlennek számít", mondja a zenekart immáron tényleg egy személyben irányító Alex Staropoli billentyűs. „Mi ezzel nem értünk egyet. Már hallottunk pár korai keverési változatot, és egyértelműen kijelenthetjük: az eredmény a legfényesebb reményeket is messze meghaladja, egyszerűen fantasztikus az anyag."

rhapsodyoffire_cA végleges dallista az alábbi lesz:

01. Dawn Of Victory
02. Knightrider Of Doom
03. Flames Of Revenge
04. Beyond The Gates Of Infinity
05. Land Of Immortals
06. Emerald Sword
07. Legendary Tales
08. Dargor, Shadowlord Of The Black Mountain
09. When Demons Awake
10. Wings Of Destiny
11. Riding The Winds Of Eternity
12. The Dark Tower Of Abyss
13. Holy Thunderforce
14. Rain Of A Thousand Flames

A When Demons Awake már ismert friss változata máris meghallgatható az egyik legnagyobb Rhapsody-himnusz, a Land Of Immortals új kiadása is. Mindeközben a zenekar régi tagságának többi tagja, azaz Lione és Holzwarth mellett Luca Turilli gitáros és Dominique Leurquin gitáros Rhapsody néven indulnak idén egy úgynevezett búcsúturnéra, amelynek apropóját a Symphony Of Enchanted Lands album megjelenésének húszéves évfordulója adja. Mindez azonban nem érinti Turilli saját Rhapsodyjának végét sem, vagyis jelen állás szerint idén három különböző formációban is aktív az olasz szimfo-metalos banda...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.