Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az Entombed is a megkettőződés útján?

0919hellidFurcsa hírek érkeznek a svéd Entombed portája felől. Az csak egy dolog, hogy a hét elején jövő évre halasztották a banda új lemezének megjelenését, ám most kiderült, hogy Alex Hellid gitáros időközben távozott a fedélzetről, és jövő februárban két régi taggal karöltve olyan speciális koncertet ad, amely kizárólag az Entombed-ról szól majd…

Február 1-jén, a svédországi Gävlében elejétől végéig előadja az Entombed 1991-es Clandestine albumát a csapat három eredeti tagja, Alex Hellid gitáros (a képen), Uffe Cederlund gitéros és Nicke Andersson dobos, méghozzá egy hatvanöt tagú szimfonikus zenekar és egy negyvenfős kórus társaságában. Hellid, Cederlund és Andersson tizenhét éve nem játszott közösen Entombedként. „Alig várjuk, hogy dolgozni kezdjünk a projekten, és meglássuk, hová visz minket!”, mondha Alex.

A banda idén áprilisban, Stockholmban már előadta egyszer így a Clandestine-t (erről alább egy felvétel is megtekinthető), ám azóta egy lényeges változás állt be az Entombed felállásában: mint kiderült, Hellid nem tagja tovább a formációnak, és az előzetes hírekkel ellentétben nem vett részt a megnevezetlen technikai problémák miatt októberről jövő év elejére halasztott megjelenésű új album, a Back To The Front megírásában és rögzítésében. Amikor egy interjúban L.G. Petrov énekestől megkérdezték, miért nem szerepel a gitáros neve a Century Media kiadó által megjelentetett közleményekben, a mostani hivatalos Entombed felállás egyetlen eredeti tagja hárított. „Nem szeretnék jelenleg nyilvánosan beszélni erről, egyelőre belső ügyként, privát szférában akarjuk tartani az ügyet. De nem mulasztásból maradt ki a neve. Mi a következő kérdés?”, válaszolta Petrov a MetalChroniquesnak. Alex már a banda legutóbbi fellépésén, a kolumbiai Manizales Grita Rock Festivalon sem volt jelen, ám akkor még szó sem volt arról, hogy tartósan is kikerült volna a képből.

Összegezve: jövő év elején végre megjelenik az Entombed rég várt stúdiólemeze, rajta egyetlen régi taggal, és ezzel nagyjából párhuzamosan három másik régi tag szimfonikus koncerten játssza el a csapat egyik klasszikus albumát. Enyhe L.A. Guns- és Queensryche-szagot érzünk a levegőben, remélhetőleg nem fajulnak odáig a dolgok…

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 Máté Balázs 2013-09-20 16:03
Mindket fel megprobalta mar levedetni az Entombed nevet (meg nincs döntes), ugyhogy tenyleg Queensryche-fele törtenet lehet ebböl is.
Idézet
 
 
+2 #4 necromedve 2013-09-19 23:55
Érdekes kísérlet, tulajdonképp a Therion is innen nőtte ki magát 20 éve... Viszont ők írtak hozzá új zenét, nem a régit hangszerelték át.
Egyszer meghallgatnám csak nagyzenekar előadásában ezt is, de mindenképpen bömbölés, esetleg gitár nélkül, mert maga a zene talán működne úgy is. Így picit idétlen, főleg a vokál miatt.
Az viszont tuti, hogy ha választani kell, akkor száz alkalomból százszor az eredetit veszem elő. Ahhoz ez nem ér fel. A gitárhangzás, meg úgy általában az a hangulat, ami az első két lemezükön van, úgy tökéletes, ahogy anno felvették. Bármit alakítanak rajta, csak ront a végeredményen.
Ezért kár volt kilépni a zenekarból. :P
Idézet
 
 
+1 #3 Equinox 2013-09-19 16:57
Érdekes meg szép meg jó, de hol van itt a Living Dead? Vagy egyáltalán valami Entombed? Egyszer ilyennel is lehet próbálkozni, de szerintem sok értelme nincsen. Mondjuk Therionnak kurva jó, de egyáltalán nem ilyet akarok hallani, ha az Entombed név eszembe jut.
Idézet
 
 
+2 #2 mrataxi 2013-09-19 08:24
a "szar" még enyhe kifejezés :(
Idézet
 
 
+4 #1 feca 2013-09-19 08:19
Mi szar már az a szimfonikus hangszereléssel előadott dal. Lehet művészkedni, de ez death metal és gyakorlatilag minden elvész abból, amiért imádnivaló.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.