Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az emberek eldöntötték, hogy a zenénk ingyen van, hát nem csodálatos?”

0817ratedMég egy úgynevezett szupergroupnak sem könnyű érvényesülnie a mai piacon: Joe Lynn Turner, Carmine Appice, Tony Franklin és Karl Cochran zenekara, a Rated X például cseppet sem jut olyan egyszerűen koncertlehetőségekhez, mint azt az ember gondolná. Pedig ők is rákényszerülnek a turnézásra…

„A koncertezés sokkal fontosabb lett, mióta a CD-kből befolyó összegektől megfosztottak minket”, mondta Turner az Iron City Rocks podcastnek. „Mert ez történt: a CD-eladásokból már semmit sem keresünk, vagy legalábbis nem annyit, mint azelőtt. Az emberek eldöntötték, hogy a zenénk ingyen van. Hát nem csodálatos? Ez természetesen megöli a művészetet és az előadókat is, de azért a víz felszíne felett tartjuk a fejünket a koncertezéssel meg a merch-cuccok értékesítésével. Ma már ez a lényeg, a CD inkább csak amolyan meghívóként szolgál: oké, gyere, hallgasd meg ezeket a dalokat, ezt a hangzást. És mi is pontosan ezt tesszük.”

A Frontiers csak papíron létező stúdióprojektjeinek többségével ellentétben a Rated X élőben is bizonyítani akar, ám Turner elárulta: a szupergroup furcsa csapdában van. „Meghalunk, hogy koncertezhessünk, de itt jön a gond: nemcsak a mi időbeosztásunkat nehéz egyeztetni, hanem a koncertszervezők is azt mondják, hogy oké, egyenként ismerjük Joe Lynn Turnert, Carmine-t meg Tonyt, viszont együtt nem…”

A frontember azért reménykedik benne, hogy jövőre útra kelhetnek, eddig a lemez fogadtatása is jónak tűnik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 ddrum777 2014-12-06 13:45
Idézet - bogar:
Idézet - ddrum777:
Ez mekkora hülyeség, kisebb klubokat simán megtöltene ez a formáció


Igen, ha odaírják, hogy kik zenélnek benne. Egyébként négyen lennénk. Te, én, queensryche999. meg a kirendelt Shock-os kolléga! :-)


Azért az itthoni zenészek is kimennének... Én már csak Tony Franklin játékát is meghallgatnám élőben, meg Deep Rainbow albumot is csípem... Biztos eltolnának pár csemegét.
Annak idején tele volt a hajó a Devil's Slingshot koncerten (Virgil Donati, Billy Sheehan, Tony McAlpine), pedig az aztán tizedennyire sem könnyű zene - én is leléptem a vége előtt, mert nem bírta a fülem azt a horzsolást, amit McAlpine művelt a gitárján. Viszont láttam élőben Sheehant és Donatit, amiért megérte.
Idézet
 
 
+6 #2 bogar 2014-12-06 12:11
Idézet - ddrum777:
Ez mekkora hülyeség, kisebb klubokat simán megtöltene ez a formáció


Igen, ha odaírják, hogy kik zenélnek benne. Egyébként négyen lennénk. Te, én, queensryche999. meg a kirendelt Shock-os kolléga! :-)
Idézet
 
 
+1 #1 ddrum777 2014-12-06 10:21
Ez mekkora hülyeség, kisebb klubokat simán megtöltene ez a formáció
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.