Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az amerikai rockszíntér soha nem tért magához a grunge után”

Ezekben a napokban már az európai rockfesztiválokon nyomul Rob Zombie, aki június 16-án, karrierje során első ízben végre Budapestre is eljut. Az énekes szerint egyértelmű oka van annak, hogy az Egyesült Államokban nem virágzik úgy a rock/metal fesztiválipar, mint az Óvilágban.

„Az Államokban elképzelhetetlen lenne összerakni egy ehhez hasonló fesztivált”, mondta a TeamRock Radiónak Zombie a doningtoni Downloadon, amelyet ezen a hétvégén rendeznek Doningtonban. „Ennek az az oka, hogy az amerikai rockszíntér soha nem nyerte vissza az erejét a ’90-es évek elejének grunge mozgalma után. A grunge a melós osztály értékrendjét képviselte, és a zenére koncentrált az imázs ellenében. Amikor beütött a Nirvana meg a többi, mindenki azt gondolta, hogy anti-rocksztárnak lenni menő. De aztán ezzel csak jól kiantirocksztárkodták magukat az ajtón, mert jöttek a rap arcok, és azt mondták: basszátok meg, srácok, akkor ha flanelingekben mentek ki a színpadra, és a cipőtöket bámuljátok, akkor innentől fogva mi leszünk a rocksztárok. És, ahogy mondom, az Államokban a rockzene soha nem is épült fel teljesen azóta. Kölykök komplett generációja gondolta azt, hogy bazmeg, a rockzene unalmas, hallgassunk inkább rapet. Aztán így is maradt a dolog... Itt, az Egyesült Királyságban minden más. De az Államokban soha nem lehetne összehozni egy ilyen fesztivált, mint a Download, és kizárólag rockzenével behozni ennyi embert. Soha.”

Rob Zombie június 16-án Budapesten, az első magyarországi Aerodrome Fesztiválon koncertezik a Limp Bizkit, a Battlecross és a Powerman 5000 társaságában. További információk a fesztivál weboldalán és facebookos felületén.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #7 mrataxi 2014-06-16 09:18
Idézet - Zsolti:
Pont Cobain utálná legjobban, ahogy bálványozzák sokan.

Metallica is eléggé no image banda volt a Load-ig. És semmi unalmas sincs bennük, mert a zene a lényeg és az üt.
Zombie elmélete eléggé sántít. Ha az imázs lenne a fő szempont, mindenki KISS-t hallgatna. És Pink Floydot, King Crimsont senki. Csakhogy a zene számít.


Cobain utálná, persze, de az image hiába volt antirocksztáros , a rocksztárság mint intézmény megmaradt, mert a népek ezekből az egyszerű kinézetű arcokból is megteremtetetté k a maguk bálványait
Idézet
 
 
+6 #6 Neondreamer 2014-06-15 14:50
Korn, Slipknot, System, Manson? Szerintem ők beleférnek a rocksztár és a grunge utáni kategóriába is.
Idézet
 
 
+7 #5 Zsolti 2014-06-15 14:46
Pont Cobain utálná legjobban, ahogy bálványozzák sokan.

Metallica is eléggé no image banda volt a Load-ig. És semmi unalmas sincs bennük, mert a zene a lényeg és az üt.
Zombie elmélete eléggé sántít. Ha az imázs lenne a fő szempont, mindenki KISS-t hallgatna. És Pink Floydot, King Crimsont senki. Csakhogy a zene számít.
Idézet
 
 
+7 #4 Metal 2014-06-15 12:43
Ez hulyeseg.
A hajbandakbol tul sok lett, ezert kellett valami ujszeru.
Csak Cobain meghalt, a Pearl Jam elutasitotta az MTV-t, az AIC-bol meg meghalt Layne. A Soundgarden meg feloszlott. Ezzel egyutt a grunge is szetesett. Amibol jott a post grunge es pop punk es a rap is nagyobb teret kapott.
De ettol egy nagy fesztival tuti osszejonne nagy nevekkel.
Nem latom az osszefuggest, foleg, hogy USA meg mindig a rock legnepszerubb orszaga talan, meg ha ezt az amerkaiak nem is hiszik el.
Idézet
 
 
+1 #3 Codename333 2014-06-15 11:56
Szerintem is túlzás h annyi embert ne vinne egy fullos Rock/metál fesztivál.Sztem egy Lista amerikában s megmozgatja az emberek fantáziáját. Mert akkor ennyi erővel a big four tourné se vonzott volna annyi embert.Nah mind1 rob holnap találkozunk :D
Idézet
 
 
+7 #2 mrataxi 2014-06-15 09:36
nem annyira értem a logikát. a grunge eleve nem azért ütött be, mert már akkor unták a tömegek a hajbandákat meg ami más addig népszerű volt? ez az antirocksztár attitűd dolog is falsul hangzik, meg lehet nézni, hogy bálványozzák a mai napig cobaint
Idézet
 
 
+4 #1 necromedve 2014-06-15 09:20
Akkor nem hoznak be annyi embert. Na bumm...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.