Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axl megerősítette: új zenéken dolgozik Slashsel és Duff-fal

0608axlW. Axl Rose köztudottan alig ad interjúkat, de valamit még ennél is ritkábban tesz: hirtelen nem is emlékszünk olyan esetre, amikor a Guns N' Roses – és jelenleg az AC/DC – híresen kiszámíthatatlan frontembere nyilvános kérdezz-feleleken vett volna részt. Márpedig június 7-én ez is megtörtént Londonban...

Axl Rose a jelek szerint tényleg elhatározta, hogy gyökeresen átalakítja a róla kialakult képet, ugyanis részt vett a londoni Prudential Series nevű pódiumbeszélgetés-sorozat aktuális fordulóján kedden este. A nyilvános, interaktív interjú során a közönség is kérdezhetett az énekestől, aki végig visszafogottan, szerényen és őszintén válaszolgatott a felmerülő témákban.

Az este során természetesen Axlnek szegezték az egyik legizgalmasabb kérdést, vagyis azt, hogy várható-e új zene belátható időn belül a Guns N' Rosestól. „Már most is dolgozunk új számokon", felelte Rose. „Elég sok kész anyagom van, mutattam is belőlük néhányat Slashnek és Duffnak, és tetszett is nekik. Angusszal szintén beszéltünk már róla, hogy szívesen dolgoznánk közösen."

Axl az egyórás beszélgetés során abbéli reményét fejezte ki, hogy a banda mostani újjáalakulása hosszú időre szól, és méltatta mind Slash, mind Duff munkához való hozzáállását: külön kiemelte, hogy a gitáros és a basszer mindenféle különösebb buzdítás nélkül megtanulta például a Chinese Democracy lemez koncerteken is játszott dalait. Ugyanakkor mint az egy esetleges jövőbeli önéletrajz lehetőségét firtató kérdésre adott válaszból sejthető, a feleknek volt mit átbeszélniük tavaly, amikor Axl és Slash elásta a csatabárdot. „Szerintem írok majd könyvet, igen, valószínűleg így lesz. De nem könnyű a helyzet, mert ki kell találnom, miként fogalmazzam meg a dolgokat, hogy közben ne tűnjön úgy, mintha mindenkit rossz fényben akarnék feltüntetni, vagy lehazugoznám a többieket. Slashsel tizenkilenc évig nem beszéltünk egymással, és amikor ismét felvettük a kapcsolatot, akkor is mondtam neki: olyanokat is írt a könyvében, amik nem történtek meg, nem igazak."

Ami az AC/DC-t illeti, Axl remekül kijön Angusszal. „Nagyszerűen tudunk együtt dolgozni. Nehezen lehet ezt körülírni... Úgy érzem, nem akarok csalódást okozni neki, méghozzá sokkal inkább, mint bárkivel kapcsolatban, akivel valaha is találkoztam. Nem tudom, miért van ez így. Ő is rendkívül nyitott felém, a környezete pedig azt mondja, nagyon rég látták ilyen boldognak, feldobottnak."

Axl emellett többek között azt is kifejtette, hogy az idei koncerteken nyújtott kiváló énekteljesítménye nem véletlen, ugyanis visszament ahhoz az énektanárhoz, akihez annak idején, a '90-es évek elejéig járt leckéket venni. Ennek fő oka egyébként nem is feltétlenül a Guns N' Roses volt, hanem az AC/DC Back In Black lemezének egyes dalai, amelyek igen nehezek.

Mielőtt a fentiek alapján bárki is azt hinné, hogy Axlt kicserélték, egy mozzanat erejéig azért a régi Rose is felbukkant a hét elején: az énekes igyekezett minden követ megmozgatni annak érdekében, hogy távolítsák el az internetről az elhíresült előnytelen fotót, amely néhány évvel ezelőtt készült, és számos mém alapjául szolgált. Axl emellett néhány nappal ezelőtt azt is leszögezte: nem ad több autogramot, mivel elege van abból, hogy a tárgyak, amiket aláír, utána csillagászati összegekért bukkannak fel az eBayen. „Éljenek az igazi rajongók!", írta a Twitteren.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 cifrakdaniel 2016-06-09 21:39
Idézet - Montsegur:
Egyébként borzasztó kíváncsi vagyok, mi okozott nála ekkora változást. Ha tudtok a neten bármilyen cikket, háttérelemzést ezzel kapcsolatban, ne kíméljetek tőle. Én próbáltam keresni, találtam ezt-azt a brazil menedzser-pótmamáról, macskákról, egyebekről, de igazán alapos infókat eddig sehol.


Megöregedett, benőtt a feje lágya és rájött, hogy egy dobása van még vagy egész életében Vegasban haknizhat egyre kisebb helyeken, mint Britney Spears. Ha most ezt elkúrná tuti lőttek neki. Persze a felkarolt szobalányból lett menedzser, annak a lánya meg a vidéki levegő sem árthatott neki. Számomra a legnagyobb meglepetés az, hogy énektanárhoz ment.
Idézet
 
 
+5 #3 Montsegur 2016-06-09 17:46
Valamikor ('89 táján...) a koliszobánk mind a négy falán ott volt a képe. Most úgy érzem, megérdemelten... :-) (Na jó, akkor is úgy éreztem.) Én sem vagyok könnyű természetű, valahol őt is mindig megértettem, de ettől függetlenül örülök, hogy ő is tudott változni.

Egyébként borzasztó kíváncsi vagyok, mi okozott nála ekkora változást. Ha tudtok a neten bármilyen cikket, háttérelemzést ezzel kapcsolatban, ne kíméljetek tőle. Én próbáltam keresni, találtam ezt-azt a brazil menedzser-pótmamáról, macskákról, egyebekről, de igazán alapos infókat eddig sehol.
Idézet
 
 
+8 #2 frontiers 2016-06-09 16:39
Minden rosszindulat vagy ironóia nélkül írom, hogy a könyv címe lehetne a Menny a pokol után

Nem semmi, mit változott ez az ember. Igazán kalapemelő és tiszteletremélt ó
Idézet
 
 
+11 #1 Zsolti 2016-06-09 11:16
Jó ilyennek látni Axl-t. :) Oké, ez a képleszedetős móka vicces, dehát a tigris se moshatja le a csíkjait. :D
Az autogramokkal kapcsolatban viszont igaza van. Ha lenne aláírásom tőle, én nem az ebay-re tenném, hanem a falra, keretben.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.