Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axewound: tizenegy nap alatt tizenegy dalt raktak össze és vettek fel

Október 1-jén Vultures címmel jelenik meg az Axewound debütáló albuma. A projektben a Bullet For My Valentine főnök Matt Tuck és a Cancer Bats torok Liam Cormier egyesítették erőiket. A banda debütáló single-je szeptember 10-én érkezik Cold címmel.

Az Axewoundban az itt elsősorban gitárosként szereplő Tuck és Cormier mellett Mike Kingswood (Glamour Of The Kill) gitározik, Joe Copcutt (Rise To Remain) basszusgitározik és Jason Bowld (Pitchshifter, Killing Joke) dobol. A debütáló anyag a Search And Destroy és az RCA kiadásában jön ki október első napján, ezt szeptember 10-én előzi meg a felvezető Cold single. Magát a Vulturest a csapat a Bullet For My Valentine albumokról is ismert Martin „Ginge” Ford hangmérnök segítségével rögzítette mindössze tizenegy nap leforgása alatt, és erre rímelő módon pont tizenegy dal kerül majd fel rá. A Cold mellett eddig olyan dalcímek váltak ismertté, mint a Burn Alive, az ExoChrist és a Collide.

„Nagyon intenzív és fárasztó meló volt, de épp ezt akartuk”, magyarázza Matt. „Semmiféle előzetes írás, semmiféle próba, csak lefoglaltuk a stúdiót, bementünk, és minden nap összeraktunk egy nótát. Mindig el akartunk kapni valamit, ami éppen akkor és ott történt.” „Azért nagyszerű a lemez, mert egy csapat haver készítette, akik csak élvezik, ahogy együtt játszanak, és valami mást csinálnak, mint amit egyébként szoktak”, teszi hozzá Liam. Az Axewound május 31-én, a hollandiai Utrechtben már élőben is debütált a Killswitch Engage nyitóbandájaként. A Cold alább megtekinthető, hangilag elég tűrhető minőségű felvétele a néhány nappal későbbi londoni bulin készült.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Vanishpower 2012-09-09 22:15
Van egy olyan nagyon rossz előérzetem, hogy a BFMV nagyon el fog puhulni és Tuck-nak meg még kell a zúzás és ezért ez a side project. Magyarul BFMV ontja a nyálat és hozza a zsét, az AxeWound-ot meg majd élvezi. Komolyan a Fever albumon néhány gitártéma után azt hittem, hogy punk-ba váltanak már. Pont azért szerettem meg őket mert technikásabbak voltak a megszokottnál, erre tessék. Amúgy ez az AxeWound nem rossz, de hallottam már nem egy ilyet. Meg az a breakdown nincs éppen túlgondolkodva, úgy látszik kevés volt az az egy nap.
Idézet
 
 
#1 Mr.Bronson 2012-07-31 10:53
Ez elég kaka,bár szeretem Cormier hangját,de a BFMV-ról még mindig az a véleményem hogy tinilányoknak való.Itt ebben az egy számban meg tényleg annyi klisét elsütnek,hogy jaj...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.