Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avenged Sevenfold: barlangi, barbár groove-ok ízlésesen

0702a7xHail To The King címmel augusztus 26-án jelenik meg a Warner gondozásában az Avenged Sevenfold új albuma, így a zenekarról garantáltan sokat hallunk majd a következő hetekben és hónapokban. Noha hivatalosan még mindig nem mondták ki, a jelek szerint Arin Ilejay dobos jelenti majd a tartós megoldást is a 2009-ben elhunyt Jimmy „The Rev" Sullivan helyére.

„Hangzás tekintetében eddig kurvára ez a leghatalmasabb albumunk", mondta Synyster Gates a Revolvernek. „Ha berakod a lejátszóba, lerobbantja a kibaszott fejedet ez a szar!" Ennél sokkal konkrétabbat a gitáros sajnos nem árult el magáról a zenéről, csak annyit, hogy dalszerzés szempontjából nagyot léptek előre, így sokkal okosabbak ezzel sem lettünk, az azonban biztos, hogy az utóbbi évek turnéin kisegítő Arin Ilejay dobos a stúdiómunkálatok során is nagyon bevált, és már a hivatalos zenekari fotókon is szerepel – vagyis elképzelhető, hogy véglegesítették a bandában. „Azt mindig is tudtuk, hogy tökéletes groove-okkal játszik, azt viszont szerintem nem, hogy ilyen ízesen üt. Az egyik legízlésesebben játszó dobos, akit életemben hallottam. De benne van az a barlangi embereket idéző, kibaszott barbár groove-okra épülő filozófia is, amire tudatosan hajtottunk ezen a lemezen, ott lakozik a szívében és a lelkében. Persze ezen dolgoznunk is kellett. A felvételek első napján, amikor mindenki rá figyelt, elkezdett mindent túlütni, hogy jobban megmutassa magát, de azt mondtuk: haver, dőlj hátra egy kicsit, és csináld azt, amiről az elmúlt kibaszott kilenc hónapban beszéltünk. Másnap pedig bejött, és mindenkinek lerobbantotta az agyát."

Ebből fakadóan Arin már maga dolgozta ki a dobtémák javarészét is a lemezre. „Eredetileg azt hittük, talán nekünk kell majd megírnunk a dobokat. M. Shadows és én is sokat dobolunk, én például tizenhat éves korom óta, ráadásul Jimmy egy dobleckéje felért ezer másikkal. Nem mondom, hogy doboszsenik vagyunk, vagy ilyesmi, de értjük a dobolás lényegét, és szeretünk is ezzel foglalkozni. Az első napon azt hittük, nekünk kell majd meghangszerelni a részeket, de amikor Arin bejött a másik napon, megváltoztattuk az elképzeléseinket. Mindenkin kijöttek a libabőrök, aztán egymásra néztünk, és azt mondtuk: szent szar, ez a kölyök egy szörnyeteg!"

Az anyaggal kapcsolatos információ, hogy a pár napja általunk is bemutatott, egyébként mindenhol hivatalosként szereplő borító a Warner kiadó hazai képviselete által adott tájékoztatás szerint mégsem a Hail To The King végleges frontképe, a csontvázak csak a bookletben kapnak majd helyet.

A csapat a nyáron csak pár amerikai fesztiválon játszik, majd augusztus 26-án speciális ingyenes koncertet adnak a Los Angeles-i Hollywood Palladiumban, Európába pedig novemberben érkeznek a Five Finger Death Punch és a Device társaságában. A triót Magyarországhoz legközelebb Bécsben lehet elcsípni november 22-én, a Stadthallében.

 

Hozzászólások 

 
#6 Brock Samson 2013-07-03 11:27
Ha valami City of Evil kategoras cuccal jonnenek az tetszene, azt az albumot szivesen elhallgatgatom toluk, de utana keszultek engem sem fogtak meg kulonosebben.
Idézet
 
 
+2 #5 Arni 2013-07-03 09:07
A stilusukat lehet blamalni , de kivetelesen jo zeneszek, azt el kell ismerni.
Idézet
 
 
-1 #4 Myth 2013-07-02 14:54
Ezek szerint máshogy vélekedünk a munkájukról :D szerintem a City of Evil után nem rúg labdába se a self-titled, se a Nightmare. a Waking the Fallen számomra karrierjük fénypontja, és az se túl fényes, amikor a metál mesterműveinek panteonjával hasonlítjuk össze
Idézet
 
 
+8 #3 Equinox 2013-07-02 14:18
Szerintem meg kibaszott jó lemezeik vannak, csak hát divat fikázni őket mer úgy néznek ki mint valami idióták. A Nightmare és a City of Evil hatalmas mesterművek
Idézet
 
 
-5 #2 Myth 2013-07-02 14:09
Azér' :D ez a nem végleges borító már majdnem akkora kabaré, mint a zenekar maga :D lehet nyomni a negeket, de az nem változtat azon a tényen, hogy az A7X ma már csak töltelék, visszamegyünk-az-időben-és-visszahányjuk-a-metál-klasszikusokat-csak-nálunk-jobb-befolyásokkal-felspécelve-de-fisfos-hangzással zenekar
Idézet
 
 
-3 #1 BSND 2013-07-02 12:40
"a zenekarról garantáltan sokat hallunk majd a következő hetekben és hónapokban"
Ez elég szomorú.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.