Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avenged Sevenfold: 500 ezer példány fölött a Nightmare

Aranylemez lett az Egyesült Államokban az Avenged Sevenfold tavalyi albuma, a Nightmare, miután átlépte az 500 ezres eladási példányszámot. Manapság már jóformán csodaszámba megy az ilyesmi, így M. Shadowsék joggal örülhetnek az elismerésnek. A Nightmare emellett a kaliforniai hard rock/metal zenekar első amerikai listavezető anyaga is volt.

A Nightmare fordulópontot jelentett az Avenged Sevenfold életében, hiszen dobosuk és egyik fő dalszerzőjük, Jimmy „The Rev" Sullivan hirtelen és tragikus halálát követően kellett végső formába önteniük. A nem minden kockázattól mentes vállalkozás végül a csapatot igazolta: a Mike Portnoy által feldobolt album a Billboard-lista első helyén nyitott, és mára túllépte a félmilliós eladási példányszámot Amerikában. Az anyag Nagy-Britanniában ezüst fokozatot szerzett, ami 60 ezer példány után jár. Mindennek ellenére nem a Nightmare az A7X legsikeresebb albuma, és a csökkenő lemezeladásokat tekintve megkockáztathatjuk: a világszerte összesen több mint 2,5 millió példányban elkelt 2005-ös City Of Evil eredményeit nehéz lesz a jövőben túlszárnyalniuk. Utóbbi amúgy a mai napig a banda egyetlen amerikai platinalemeze is egyben.

Az Avenged Sevenfold jelenleg Arin Ilejay dobossal turnézik, és a nyár folyamán több európai fesztiválon is ott lesznek, így például a Rock Am Ringen és a Rock Im Parkon is. A csapat nemrég fejezte be a So Far Away dal videoklipjét Wayne Isham rendezővel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.