Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Átesett a tűzkeresztségen a Dream Theater és Mike Mangini

Július 4-én, a római Ippodromo Capannellében lejátszotta karrierje első Mike Portnoy nélküli koncertjét a Dream Theater. Mike Mangini a beszámolók szerint kiválóan debütált a progresszív metal császárainál, akik a nagy esemény örömére számos kevésbé nyilvánvaló dalt is előszedtek.

A Dream Theater új felállása olaszországi bemutatkozásának abból a szempontból igazából nem volt tétje, hogy vajon képes-e hozni mindent Mike Mangini, hiszen a gyakorlott session-ütős a világ egyik legképzettebb rockdobosa. A kérdés inkább az, képes lesz-e őt tartósan is elfogadni a banda tábora Mike Portnoy helyén, de a friss nyilatkozatok szerint a zenekar eltökélt Mangini stabil posztja mellett. „Elvitathatatlan tehetségről van szó", mondta John Petrucci gitáros a Radio Metalnak. „Emellett pedig nagyszerű fickó, barátságos, könnyű vele kijönni. Megértem, hogy rajongóként senki sem akar tagcseréket látni a kedvenc zenekarában, én is így vagyok ezzel. De ha valaki ennyire jó, és mellette még ilyen szerethető ember is, szerintem könnyebbé teszi a változás elfogadását az emberek számára is." Egy másik aktuális interjúban Mangini is kijelentette: nagyra értékeli Portnoy munkásságát, de elődje nem fog visszatérni a Dream Theaterbe.

A zenekar az alábbi dalokat játszotta Rómában:

01. Under A Glass Moon
02. These Walls
03. Forsaken
04. Endless Sacrifice
05. The Ytse Jam
06. Peruvian Skies
07. The Great Debate
08. On The Backs Of Angels
09. Caught In A Web
10. Through My Words
11. Fatal Tragedy
12. The Count Of Tuscany
13. Learning To Live

Mielőtt elkezdenénk hurrázni/bosszankodni, hogy biztosan augusztus 4-én, a Fezenen is ez lesz a menetrend, mindenkit emlékeztetünk: egyrészt Székesfehérváron fesztiválbuliról van szó, a római fellépés pedig An Evening With... koncert volt, másrészt a Dream Theater estéről estére is variálni szokott a programmal.

 

Hozzászólások 

 
#3 feca 2011-07-05 15:35
Ez tényleg fasza setlist!
Idézet
 
 
#2 kamikaze 2011-07-05 14:50
Én hiányolom a Rite of Passage-t, ha már nincs a Pull Me Under. És persze az überklasszikus Metropolis kihagyását sem értem. Mangini viszont nagyon jó, úgy hallani, hogy a közönség is elfogadta.
Idézet
 
 
#1 Equinox 2011-07-05 14:28
Nagyon jó a playlist!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.