Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Archaic: pénteki Wacken-fellépés a jótékonyság jegyében

Ezen a héten pénteken a Wacken Open Airen lép fel az Archaic. A zenekar az idei Wacken Metal Battle Hungary nyerteseként játszhat Európa legnagyobb metalfesztiválján.

0801archaic

Augusztus 2-án, 16 órakor játszik a Wacken Open Air fesztiválon a hazai Archaic. „Megpróbáljuk lemosni az összes Wacken Metal Battle résztvevőt, és megmutatni, hogy milyen erős a magyar underground", mondja a csapat. „Mindenkit képviselünk majd, ott lesztek velünk a színpadon egy magyar zászlóval. A fesztiválon ezt a zászlót megpróbáljuk minél több zenésszel aláíratni, Gary Holt jóemberrel is természetesen, aki ismét üzent nekünk. Már aláírták a Nervosáék, a Dying Fetusék, a Kill With Hate, a Vaderék, a Destructionból Schmier, satöbbi. Ez a zászló a mementónk lenne, és valami más is... Nagyon megérintett minket, hogy a hazai Wacken Metal Battle-ön ott volt fiatal rajongónk, Péter, aki cochleáris implantátummal él. Ennek ellenére szereti a zenénket, ott volt, amikor nekünk szükségünk volt rá, szavazatával segített nekünk megélnünk a Wacken álmot. Gondoltuk, mi is segítünk olyan embereknek, akik elvesztették hallásukat, és a cochleáris implantátum segítségével visszanyerhetik. Ezért arra gondoltuk, hogy a sok zenész által aláírt zászlót elárverezzük, és a befolyt összeget jótékony célra felajánljuk a Magyar Cochleáris Implantáltak Egyesülete (Macie) számára."

A jótékonyságról bővebben a zenekar Facebook-oldalán lehet tájékozódni. Itthon legközelebb augusztus 5-én, a Jungle Rot előtt lehet megnézni őket, illetve az augusztus 30-ai Tattoo The Sun fesztiválon, ahol megpróbálják átadni a Macie képviselőinek a befolyt összeget.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.