Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Április 4-én Leaves’ Eyes, Northtale és Catalyst Crime Budapesten

2024-ben új lemezzel jelentkezik a Leaves’ Eyes. Az aktuális turnén a csapat ismét eljut Budapestre, méghozzá a Northtale és a Catalyst Crime társaságában.

1205leaveseyes

2020-ban jelent meg a Leaves’ Eyes utolsó komplett nagylemeze, a The Last Viking, amelynek folytatása valamikor 2024 folyamán érkezik az AFM kiadónál Myths Of Fate címmel. Utóbbi első hírnöke a nemrég bemutatott Forged By Fire. „Ezzel a dallal indul a videók sorozata, amely a Myths Of Fate mágikus témáját járja körül – mondja Alexander Krull, a zenekar főnöke. – Készen álltok, hogy ismét a sagák világába utazzatok velünk?”

Jó hír, hogy a csapat az aktuális turnén sem kerüli el Budapestet: a magyarországi koncert helyszíne az Analog Music Hall lesz április 4-én. A turné vendégzenekara a Northtale, amely 2017-ben indult, méghozzá három tapasztalt zenész összefogásából. Az ötletgazda Bill Hudson korábban többek között az U.D.O.-ban és a Trans-Siberian Orchestrában gitározott. Rajta kívül Patrik Johansson dobos (Yngwie Malmsteen), Jimmy Pitts billentyűs, Mikael Planefeldt basszer és Guilherme Hirose énekes lép majd színpadra. A srácok pár napja jelentették be, hogy 2021 után új nagylemez kiadására készülnek, így talán már ezen az estén is hallhatunk pár friss szerzeményt.

A nyitózenekarként bemutatkozó Catalyst Crime 2017-ben indult, a Xandriából ismert dobos, Gerit Lamm és az amerikai énekesnő, Zoe Marie Federoff együttműködéséből. A két gitárost, zeneszerzői vénával megáldott billentyűst látva nem is meglepő, hogy a csapat zenéje igazán monumentális lett, amit ők maguk cinematic symphonic metalként aposztrofálnak, dark és progresszív elemekkel. A csapat első lemezét producerként Alexander Krull gondozta, aki a most készülő új albumon is támogatja őket.

Részletek a koncertről itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.